Thursday, August 7, 2014

Kisah Raya Saya Part 1

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

eiyaahhh.. rase cam nak letop-letop jari jemari pas lame tak menghapdet belog. over tak?.. sebab lame tak hapdet tu la jadi 2 part. hee.. raya ni ika superrrr busyy.. sebab ade 2 majlis kawen dalam bulan 8 ni. 2hb sepupu kawen kt johor, 15hb adik kawen. pastu 14hb lak interview KX27. 

ika start cuti hari sabtu. so jumaat malam dah balik umah mama. esoknye sabtu buat goodies bag adik kawen, pastu setelkan ape-ape yang patut dulu kat umah sebelum balik kampung. sampai la hari ahad malam pun tak setel-setel gak. kitorang balik malam raye. tak pernah kitorang balik kampung malam raya. selalu mesti balik awal sehari atau 2 hari. nak muntah hokeyy buat goodies bag banyak-banyaaakk..

RAYA 1ST - 28JUL
kat kampung lak.. pagi-pagi raye, dok depan tv, buat goodies bag lagi untuk sepupu kawen lak. tak pakai baju raye pun. petang pun buat keje-keje kawen. kemas umah nenek. sepupu buat kenduri kat umah nenek.sebab atuk ngan nenek dah tua, dah tak larat nak mengemas.

RAYA 2ND - 29JUL
nak keluar jap ngan family, nak cari barang untuk adik ika yang nak balik asrama n balik u. so kitorang decided nak g BP Mall. pakai baju raye cecantik, ambik gambar bebanyak, posing.. orang selalu raya 1st kan. kitorang raye 2nd. jadila daripada takde kan.

RAYA 3RD - 30JUL
balik banting dengan adik no 3. terpaksa balik awal sebab raya 4 dah kena kerja. adik lak dah nak balik u kat terengganu. first time balik naik bas tau dari johor..

RAYA 4TH - 31JUL
KEJE!

RAYA 5TH - 1AUG
keje. malam, balik johor lagi. naik bas dari TBS. canggih gak TBS tu kan?.. cam ala-ala airport system die. Sampai kampung, sambung buat keje kawen.

RAYA 6TH - 2AUG
sepupu kawen. belah pompuan. pernah dengar tak duit tol untuk perkahwinan orang johor?.

RAYA 7TH - 3AUG
majlis belah laki pulak. Gerak balik banting.

RAYA 8TH - 4AUG
MC. tak sihat. sambung buat keje kawen. tapi untuk adik pulak.

RAYA 9TH - 5AUG
keje cam biaseee...

haaaa.. panjang kan?.. cam diary lak.. akibat lame tak menghapdet la ni.. hee..
* tanjaatt kite. sebab entry panjang sangat. hee..

babaiii..






kalau suke, LIKE saje..

15 comments:

  1. Ammboiiii busy bebeno . Berhari-2 punya kumpul .. Hahahaa . Duit tol ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaa.. senang. hapdet skali gus.. aah duit tol.. nnt ika cite.. :)

      Delete
  2. hahahah busy nya kak ika sian kak ika

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang lain yg nk kawen, akk yg bz kn.. haishh..

      Delete
  3. Replies
    1. slmt hari raya aswa leyla.. comel name.. :)

      Delete
  4. amboi... entry raya paling pantas yg pernah akak baca... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaa.. paling pantas eh?.. sy bace pn bosan kak.. rase cam panjang je entry.. hee..

      Delete
  5. Selamat hari raya ika suka tgk aksi dlm pic tu tp yg mana satu ika :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak, sy yg tudung coklat tu.. :)

      Delete
    2. wowww...cute lah..ishh nak jadi adik ipar akak heeee

      Delete
  6. Baru berbaloi cuti, dipenuhi aktiviti.. Hahaha. Banting kat mana? Rumah nenek kat banting. Hehe

    ReplyDelete
  7. amboiii...seronok sungguh yew raya..hehe :)

    ReplyDelete