Friday, July 18, 2014

MH17

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

malam tadi, tengah tido, pastu ika terjage kul 3pagi. memang dah biasa kalau terjage malam, mesti tengok phone. sekali terbace status kat fb, "Its really look silly when local TV news is not even reporting on the MH flight crash...not even a news strip...CNN is doing" pastu scroll bawah-bawah lagi, pastu terbace lagi, "al fatihah untuk semua penumpang MAS". 

ika dah macam ehhh... MH370 dah jumpa ke?.. dah la mamai-mamai time tu.. scroll-scroll lagi, pastu baru bace kes baru rupenye.. MH17.. tapi time tu blur-blur lagi, tak tau flight dari mane ke mane.. pastu tidur balik. mintak-mintak la ni semua mimpi jee... :(

bangun tidur, tengok fb lagi, baru tau flight dari Amsterdam ke Malaysia.. Terus bukak radio HOT FM, Allahhh.. sedihnye lagu-lagu.. rase sayuu je.. macam mane la keadaan, perasaan keluarga penumpang.. ika sendiri kerja dalam bidang airlines, memang terkesan sangat.. MH370 hilang masih misteri, sekarang MH17 pulak.. 

lagi bertambah sedih, bila orang yang tak tau cerita tunding jari sane sini, salahkan pihak tu, salahkan pihak ni.. malaysia, tolong jangan dipolitikkan benda yang tak sepatutnya. Tak perlu untuk jadi FBI tak bertauliah. daripada tambah dosa, lebih baik berdoa supaya  keluarga mangsa diberikan kekuatan.



TERSALAH TEMBAK katenye.. kesian mangsa yang tak bersalah.. Urghhh... kejam!!!


kalau suke, LIKE saje..

11 comments:

  1. sedih =(
    semoga keluarga mangsa yg terlibat tabah ..

    ReplyDelete
  2. #pray4MH17 #pray4MH370 #pray4GAZA

    ReplyDelete
  3. Rara Zack; inalillah.. :(
    krung krungx ; sedih sangat kan.. :(
    Elvy Nellysha; amin...
    ariesbluefan; amin.. :(

    ReplyDelete
  4. Al-fatihah utk semua penumpang n anak kapal pesawat MH17... semoga mereka semua berada dalam keadaan yg tenang .. allahu..

    ReplyDelete
  5. di MH17, orang indonesia juga ade.... :(

    ReplyDelete
  6. orang yang tak bersalah jadi mangsa. hm.

    ReplyDelete
  7. Mmg sedih sgt bila dpt tahu berita ni. Hanya mampu berdoa dan sedekahkan al fatihah kpd mangsa

    ReplyDelete
  8. Innalillah. kesian pada keluarga mangsa yang tunggu2 nak raya bersama =(

    ReplyDelete
  9. syazrah tarmin; amin...:(
    Pelajar; ye, penumpang dari indonesia ade.. :(
    Farah Arina; kesian kan.. :(
    Jari Manis; amin... :(
    .::: Princess MOMOY :::. innalillah.. :(

    ReplyDelete