Friday, July 25, 2014

Balik kampung jom???

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

yeyyy.. harini last keje sebelum cuti.. yeyyy, yeyyy.. yeyyy...!! rase cam nak lompat bintangg jee.. tengok facebook pun ramai yang dah update status takde mood nak keje.. area johor, kedah, penang, terengganu, kelantan, ade yang dah start cuti kannn.. mesti tengah kemas-kemas umah sambil dengar lagu raye kann?.. 

insyaAllah, Isnin nanti kite rayeee.. dah dapat bayangkan dah, tart nenas yang melting dalam mulut, almond london yang choki-choki tu, kuah kacang yang pedas-pedas sikit tuu.. Syedapnyee!!

time-time ni semua sibuk kemas umah kann, masukkan kuih dalam balang paling bestt.. ika pun suke. tapi suke susun balang kuih atas meja. kena susun cantik-cantik. 

kalau cite pasal balik kampung lak, ika suke balik petang.. pastu suke bukak puase kat RNR.. best je suasana dia. pernah siap bentang karpet atas rumput, sane ade satu family, sini ade satu family.. ala-ala cam kat dataran merdeka. tapi kena g kat RNR yang best la.. hee.. pastu kalau kebetulan balik kampung time malam raye, dengar takbir dalam kete. bessttt...!

pastu kalau dah sampai kampung, dah sampai je kawasan kampung, terus bawak kete slow-slow, bukak tingkap, dengar lagu raya. tengok kanan kiri rumah yang ade pelita tu, best... syahduuu je rase.. pastuuu.. malam-malam lak, main bunga api ngan budak-budak. tapi kadang tu rase cam lebih over dari budak.. hee.. atok neneekkk..! tunggu kepulangan cucumu yang gedik ni tauu.. (korang doakan perjalanan ika n family selamat pergi and selamat balik tauu..) 

korang mesti cuti lame kann?.. ika cuti jaapp je.. hurrmmm.. raye kan sebulan, cuti raye nak sebulan bole tak bos?.. 



selamat hari rayeeee semuaaa...!!

kalau suke, LIKE saje..

14 comments:

  1. Selamat Hari Raya kpd Ika sekeluarga .. Take care .. Dayah tak buat apa-2 pun lagi .. Mood tak sampai lagi laaaa .. hahaha .. Tart nenas ? Mak dayah kata nak buat tp tak buat pun sebab dapat berbalang-2 biskut raya org kasi :D ramai jugak eh yg minat tart n almond london .. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dayah.. selamat hari raya gak untuk dayah sekeluarga.. :)

      Delete
  2. Selamat hari raya ika, raya blk mana nih? hati2 memandu ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. balik johor je kak JM..
      selamat hari raya gak untuk akk sekeluarga.. :)

      Delete
  3. mood beraya lagi nih. siap ada list tu yang tak tahan. kihkih...
    btw dear selamat hari raya. maaf zahir batin yer
    kalau rasa nak bagi duit raya dialu-alukan sangat. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaaa.. list kan jee.. tapi xdpt pun.. huu.. sedih.

      Delete
  4. jom...hehhe
    selamat hari raya..

    ReplyDelete
  5. Ok dah makan banyak, kena buat lompat bintang.. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakaaa.. lompat hingga ke bintang bole?.. hee

      Delete