Monday, June 16, 2014

peranakan place

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Pas balik keje khamis lepas, ika ngan member jalan jalan low yat. nak cari makan katenye. dah bosan hari-hari makan kat tempat yang same. Tekak ngade-ngade rase cam nak makan makanan koreaa.. tp takpela. kite surveyy dulu. jalan-jalan low yat pas abis waktu keje sangat-sangat tak best hokeyyy.. semak. ramai gileeerr orang.

rasenye cam biase masuk low yat ni, memang kedai makan die so so je, ade 2, 3 kedai makan je yang bole diterima tekak.. pastu ika ternampak 1 kedai ni, "PERANAKAN PLACE". tengok harga dulu. harga bole accept la. takde mahal melampau. bincang-bincang ngan member, die kate on.

*pandangan sisi tepi.

* baru ade 2 branch, 1 kat one utama, 1 kat lowyat. restoran ni pernah masuk jalan-jalan cari makan. :)

dah lepas order, tetibe ade sorang waiter ni datang. die kate bole order air preee.. air yang dibagi pilihan, air teh, teh o, kopi, ataupun kopi o. kitorang pilih teh suam sebab kitorang memang tak minum kopi. 

 *member punya assam laksa. nampak tak ikan seketul tu?.. sedap gak la assam laksa ni. die ade campur mangge yang dihiris hiris, so ade rase masam-masam sikit. Syedaaaappp...

*ika punya nasi ayam pandan dengan ayam berempah. ayam die memang terbaheeekkk.. sambal pun okayy..

*air preeee.. ika sebenarnye tak berapa suka air teh yang pekat-pekat, yang pahit-pahit. tapi, air ni memang nice. air pree harusla nice kn?.. ngee~

Ape yang ika bole cakap, makanan die ika bagi 3.5 bintang, but servis memang tip top. 5/5 bintang. nampak tisu kitorang habis, cepat-cepat waiter die datang bagi tisu. takyah nak mintak pun.. 

*Tak dapat makan makanan korea, dapat makan makanan peranakan pun boleeyyy..
SEKIAN




kalau suke, LIKE saje..

3 comments:

  1. oke, nampak macam best , sedap dan lazat..
    kena cuba lah kot..

    ReplyDelete
  2. err tahap kena try ni..lelagi dah masuk waktu lunch.

    lapooo~

    ReplyDelete
  3. Nor Nadia: harus la try.. hee.. :)
    afza: cube la.. besttt... :)

    ReplyDelete