Friday, June 20, 2014

Katuuuuunn...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

salam jumaat... harini rase cam nak mengimbau kenangan mase kecik-kecik dulu.. zaman dolu-dolu manade gadget.. whatsapp, wechat, facebook, sumeee takde. dulu lepas balik sekolah, mesti curi-curi tengok tv, sebab ayah garang gilee dulu. hari sekolah tak dibenarkan tengok tv.. ade la beberapa feberet katun mase kecik-kecik dulu..

*usop sontorian. kat johor ade name tempat parit sonto. katenye orang yang mewujudkan cite usop sontorian ni asal dari sane. 

*anak-anak sidek. kesian kat bun, selalu kena buli ngan ajib. 


*sailormoon n dragon ball. tak berapa minat sangat. memang tak minat la senang cite..

* along. ehh.. ni kategori kartun gak ke?. lantakkk.. hee.. 

*rinduuuuu sangat-sangat cite tomato man ni...

*daripada kecik memang sukeee sangat tengok doremon, dulu dekat tv1, hari sabtu, kul 7 petang. penah sekali parents bawak keluar jalan-jalan, dah sampai kul 7 tu, ika nangis-nangis-nangis sebab tak dapat tengok doremon tu. pas tengok doremon, mule la pikir, "kan best kalau aku ade doremon...". selalunye lepas kena marah ngan mama mesti pikir camtu.. kecik-kecik selalu kena ugut, kalau tak basuh kasut sekolah, tak leh tengok doremon.. wuuu.. sedih tauu... rase cam nak mintak doremon tolong basuhkan kasut je time tu..

*katun sin chan ni mase kecik-kecik takde lagi kott.. tapi comeeeelll.. kedegilan dia tu, ade je idea nak kenakan mak dia. tapi dia abang yang penyayang... :)

katun yang ika masih layan lagi sampai sekarang, bole terbaring melayan, cite doremon ngan sin chan.. hee.. kalau korang lak, katun pe?..

SEKIAN





kalau suke, LIKE saje..

5 comments:

  1. sama!! Dulu selalu beli majalah anak-anak sidek tu. hehehe

    ReplyDelete
  2. suka tgk cite usop dgn anak2 sidek
    sekarang aku menyampah giler doraemon ngan sin chan ntah tak tahu nape jadi gitu hahaahah

    ReplyDelete
  3. Zulaikha Zahran; dulu klau bole nk beli setiap keluaran kn.. :)

    krung x; hee.. sbb dh bkn jiwe kot nk melayan doremon sinchan tu.. hee:)

    ReplyDelete
  4. Hafiza AizZawa; aah bestt.. tp skrg dh xde.. :(

    ReplyDelete