Thursday, June 19, 2014

teruja terengganu

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

hari ahad 8jun haritu, ika ngan family g terengganu, hantar adik yang no 3 a.k.a si gedik tu daftar kt unisza (universiti zainal abidin). boleh dikatakan ika ade sedara dari utara ke selatan, kat timur gak yang dia dapat. rezeki kat situ kn?.. :) ade la beberapa kali ika pegi terengganu ni. dulu-dulu pernah pergi mase kecik, tahun 1997 kot.. tak hengaat.. pastu mase study dulu pergi pulau perhentian, pastu g tasik kenyir.. 

kitorang gerak malam kul 10 malam, sampai unisza tu kul 6 pagi la lebih kurang. lepas settle pendaftaran adik, hantar dia g bilik dia, lepas kemas-kemas, bawak dia keluar jap, nak beli barang katenye. so jom layan gambar :) ...

*teruja sikit tgk McDonald dalam bahase jawi. ingatkan kat kelantan je ade..

* sebenarnya nak tunjuk bas kat sana.. memang uniiikk sesangat. ika tak pernah tengok. terujaaa!!. hee

* babai unisza, jumpa lagi nanti nanti nantiii....

lepas dah beli barang, bermula la sesi perpisahan. babai-babai. tata- tata... pastu kitorang decided nak g tengok-tengok pasar payang. dia lebih kurang pasar khadijah kat kelantan tu, tapi cam kecik sikit rasenye. time tu panas diaaaa, ya ampunnn.. ika masuk kejap je. sebab tak tahaaann.. kat pasar payang ni, tingkat bawah jual barang makan, cam keropok lekor ke, buah-buah ke.. kat tingkat atas pulak jual baju-baju, kain-kain, kain songket, bla bla blaa.. tapi a bit sempit. food court pun kat tingkat atas, tapi cam tersorok sikit.

*pandangan luar

*tingkat bawah, macam-macam jenis keropok lekor adeee..

*nasi dagang lauk kari telur ikan. selalunye ika tengok nasi dagang cam ade kaler purple-purple sikit. sekali order, cam teruja sikit. syedaaappp...+_+

*selalu bukan camni ke nasi dagang?. sumber ihsan pakcik gugel.

*ika ni kalau pegi mane-mane, memang kalau bole nak tryyy sume makanan yang ika tak pernah jumpa. ingatkan nak try yang ni. tapi lepas makan nasi dagang, kenyang lak. tak tau pe name die, tapi dia pulut+kelapa, makan dengan ikan masin. 

dalam kul 2.30 camtu, kitorang balik.. sekejaaapp sangat-sangat gi terengganu. rase cam tak puas. tapi takpe la, sebab pegi pun bukan untuk berjalan. ade urusan seri paduka baginda... balik tu, gerak kul 2.3- petang, kul 1 pagi baru sampai umah. jemmm gile-gile, sangat-sangat, amat-amat.. lenguh dok dalam kete lame-lame. camne la orang yang kampung dia kat terangganu tu ea?.. phewww..

*isi minyak kat rnr genting sempah. ternampak ni. teruja lagi!! 

terujanyaaa sayaaa... itu saja cerita teruja dari saya... 


SEKIAN


kalau suke, LIKE saje..

4 comments:

  1. YaYaNsMuM a.k.a YM; ika first time tgk terujaaa... :)

    ReplyDelete
  2. ni tmpt saye ni!!!
    dtg ganu xckp.. kalo x leh jmpe..

    ReplyDelete
  3. Ezy Loy ; laa.. org ganu ehh?.. ika g rushing gileee time tu... nnt ble2 klau ade mase kte jmp tauuu.. :)

    ReplyDelete