Wednesday, June 18, 2014

dugaan bertunang

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Betul ke orang kate tunang banyak dugaan?.. orang la yang kate. ika tak tau.. takde pengalaman lagi. tapi kebanyakan member-member cakap camtu. ade sorang member tu, die dah kapel 4 tahun. pastu plan nak ikat tunang 2 tahun. pastu ika cakap ngan die, orang cakap, tunang lame-lame ni banyak dugaan. 

MEMBER; aku nak ikat tunang 2 tahun.
IKA; lame tu 2 tahun, orang kate tunang ni banyak dugaan.
MEMBER; ala, aku dah kapel 4 tahun kot.. ape susah, mase tunang ni buat je cam mase kapel.

lepas beberapa lame dorang tunang tu, member tu msg ika, cakap "betul la wey.. tunang memang banyaaakkk sangat-sangat dugaan..."

ika sendiri tak tau, sebab takde pengalaman lagi.. tapi mungkin betul la kot, sebab dalam mase bertunang tu la kite nak buat preparation untuk kawen. even kite dah kenal lame ngan tunang kite, pendapat tak semestinya same. kite nak tema kawen kaler ijau, die nak tema kaler biru. kite nak kawen kat dewan, die nak kawen kat umah. acano?.. pastu dua-dua taknak kalah. tu baru dari kite and tunang. daripada family kite and family tunang kite lagi. haaa....

lagi 1, kite kawen ni untuk bina masjid. perkahwinan tu satu benda yang bagus. yang baik. setan tak suke kite buat baik. die akan bolak balik kan hati kite, akan buat kite jadi cepat marah, semua benda pun tak kena la. hurmm...

yang penting, hati kite. camne kite nak handle satu-satu masalah tu. peaceee...~


SEKIAN


kalau suke, LIKE saje..

7 comments:

  1. salam. hmmm itula selalu orang cakap..sy pun takda pengalaman lagi hehhe

    p.s menabung u-mobile :)

    ReplyDelete
  2. complicated nyaa lahaiii.. T____T

    ReplyDelete
  3. setuju tu.. bila bertunang ada je dugaan.. tu tanda supaya kita lebih paham bakal suami/isteri kita.. masa ni kepercayaan n saling memahami tu penting..

    jijah kapel 12tahun.. tunang+nikah terus.. wakaaka :P

    ReplyDelete
  4. Setuju..cik pernah buat entry pasal ne..tyme kapel lain sikit dugaan nya..bila tunang..lagi mencabar sikit..

    ReplyDelete
  5. salam ika.
    thank blogwalking kat blog kita.
    nite to meet u.
    boleh tambah rakan blogger.

    Lia

    http://claraemilycancer.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. mmg byk dugaan dik..
    blogwalking back :)

    ReplyDelete
  7. Cik Itah@RRP; kn, kn?.. kite xde pengalaman, so kite hnye mampu memerhati la.. :)

    Zulaikha Zahran; klau kite rase complicated, org yg melalui mst lg rase stress kn... :)

    azizah; jijah kapel 12tahun?!! o_O lame gileeee.. mst dr zaman skolah kn.. >_<

    Cik Puan; pnh ea buat.. nnt ika geledah.. :)

    Clara Emily Cancer; mekaceh follow kite.. nnt kite follow balik.. :)

    Suara Hatiku ; yeke kak.. ishh.. takutt.. hee..

    ReplyDelete