Friday, April 1, 2011

suami pukul isteri. patut ke?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

korang, korang, korang! patut ke kalau....

*suami pukul isteri.
*suami tak bagi nafkah yang cukup kat anak anak n isteri.
*suami dah kawen lain senyap senyap.
*dah buat hal camtu, isteri mintak lepas, taknak dilepaskan.
*suami tak sediakan rumah untuk family.
*suami burukkan isteri kat orang.
*suami hutang sane sini, taknak bayar.
*suami cari gaduh ngan adik beradik isteri..
*suami taknak bayar api air sampai kena potong, baru terhegeh hegeh nak bayar.
*isteri penah kena halau ngan tuan rumah sebab suami tak bayar sewa rumah.

pastuuu, ade orang cakap, " ko saba la, die tu kan suami ko, layan la die baik baik".

PATUT KE?!
ko ingat, isteri ko tu pe?. mase becinte, bkn main lg.huhh!

ika memang geram gile. huhh, mencix! bukan nak kate semua laki jahat. tapi, kalau awak kat situasi kat atas, pe awak rase?.. mencix laaa.... 

BISIKBISIK; pasal entry ni, ika tengok ramai pompuan je yang nak declare, laki tak kesah pun. sebab?. bagi laki, benda ni remeh kot..

SEKIAN

kalau suke, LIKE saje..

13 comments:

  1. takmola pukul2...saket wo kalau lelaki pukul kan..tengok tgn dorang la dah besar mana..huhu semoga kita mendapat jodoh yang baik..aminnn

    ReplyDelete
  2. x patot . memang menyampah if kes camneyh .

    ReplyDelete
  3. laki mcam ni mmg xlayak nak panggil suami pon.

    ReplyDelete
  4. jgn jd bodoh..kita ni isteri, bukan hamba..kita ada perasaan, bukannya robot! better leave him la.. :)

    ReplyDelete
  5. mg xptt kalo pkul kerana mendidik..ok lg..ne nk lepas kn geram..xptt2

    ReplyDelete
  6. lelaki zaman skang xleh nk percaye sgt..kene betul2 observe lelaki yg baek/x..zaman skng ramai wania da berjaya lebih dari lelaki..so,leh dkatekan tanpa lelaki pon le survive..tp ade je amek kesempatan kikis duet pompuan..xthu ape yg lelaki pikir sebenarnye..kann

    ReplyDelete
  7. lelaki yang xleh jadi "laki" orang kalu mcm 2..

    ReplyDelete
  8. laki yg dayus mmg camtu..
    mencikkkkk

    ReplyDelete
  9. pesanan kepada diriku dan yg lain:
    memang tak patut wat macam tu tapi jangan salahkan laki je. kadang2 punca masalah datang dari perempuan gak. and walaupn perempuan lebih pandai still perlukan laki untuk saling lengkap melengkapi. tak elok cakap tak perlukan laki. humans are not perfect k. so.. sama2lah kita cermin diri kita dulu. ubah diri jadi baik dulu. sedangkan dalam hadis pun ada menyatakan. nak mendapatkan teman hidup yang baik, kita yang kena baik dulu.. kalau sebaliknya, yang sebaliknya gak lah yang kita dapat.(mcm ustz lak aku ni.. ^_~)

    ReplyDelete
  10. ade ke patut suroh saba.sampai da masuk hospital kena pukul pon still nak soh saba lagi ke? *emo lak*

    ReplyDelete
  11. COMOT; yela, lengan die je dah sebesar betis kite kan..
    NENNAZRIN; jgn la ika dpt nasib camni..
    NATHRAH; btul!
    LUNA; klau laki tu yg xnk lepaskn isteri die tu, camne?.
    DEAN; klau skali dh naik tgn, nnt akn terbiasa..
    FIZAH; btul tu dear..
    SOLY; pastu, nk jd pe ek..
    EZY; btul!
    GADIS; tau xpe..
    PRINCE; mmg pn..
    SHEZWAN; x ckp pn x prlukn laki..
    STORYFROMME; tu laa, geram jee..

    ReplyDelete