Thursday, April 7, 2011

senang untuk jatuh cinta, senang untuk melupakan. betul ke?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

kompius, kompius!! betul ke orang kate "kalau senang nak cintakan orang, senang gak la die nak lupekan orang".. malam tadi borak dengan member yang agak baru break. lebih kurang camni la perbualan kitorang. yang saya tau, ex die ni cepat cair, cepat fall in love.

IKA; lepas break, contact die tak?..
DIE; kadang kadang call tak angkat, mesej tak reply.. tapi kalau die boring, die mesej laa..
IKA; yela, die senang nak cintekan orang, mesti die senang nak lupekan gak. kalau die ade admire orang atau orang ayat die, mesti lekat terus tu..
DIE; ha'a kan, betul gak tu..

korang rase, betul ke camtu?. kalau senang nak cintakan orang, senang gak la die nak lupekan orang, tak kire laki atau perempuan, same je. yeke camtu?.. bagi ika, ye kot..ika main cakap je mase dengan member tu. pastu, sampai rumah, asyik terpikir pikir je.. 

ade gak orang yang jenis susah nak cintekan orang, tapi bile dah sayang tu, memang takleh lupe..
baru tau ade bunga nama forget me not. agak agak kalau cium bunga ni, terus hilang ingatan pasal cinta tak ek?. ataupun kena makan biskut lupakan cinta?

BISIKBISIK; ika tanye sebab saya tak pandai bercinta. jangan zack entry kate ika banyak pengalaman bercinta ek.. hehe..

SEKIAN

kalau suke, LIKE saje..

15 comments:

  1. haha,, depends kat org tu sendiri laa biasanya.. kalau setakat cinte zaman sekolah,, cinta monyet,, mmg sng je nk lupakan,, tp kalo mcm 1st love tu biasanya sukar ye x ?? heheh

    ReplyDelete
  2. easy to get,easy to forget..

    sebab pd dorang..time nak ngorat dulu..xde cabaran..so dats y senang dilupakan kalo break..tp x semua mcm tu la..depends pada org gak =)

    ReplyDelete
  3. cik ezy rase betol je..
    kalo dh sng nk jtoh cinte, sng jgk nk lpskn..
    =)

    ReplyDelete
  4. kalau memo, kalau susah nak lekat tuh, susah jugak la nak lupak kan. susah sgt, bila hati dh terlanjur syg. tapi kita mmpu merancang jer. lepas tuh, Allah tentukan. :)

    ReplyDelete
  5. senang jth cinta rasanya sbb hati dia lembut kot -__-'

    ReplyDelete
  6. aku stuju dengan memo.. nak lebih lekat guna lah gam uhu.. hehe.. XD

    ReplyDelete
  7. betol...
    orang yang mudah jatuh cinta nie , mudah nak dapatkan cinta yang lain..
    so , beware ngn orang cenggini....

    ReplyDelete
  8. bagi eyka laki je kot..pompuan slalu xleh lupa kalu cinta dy 2 first love..macam kes eyka gak la..kalu dah suka..memng akn ingt sampai mati...sudh jgk 2..tapi lupe lagi better dri trus sakit hati..:)

    ReplyDelete
  9. sbb x pernah kosong. so bila dh kosong dan ada cinta baru..senang nk syg..cinta lama pun dh lupa..cmtulah kot.hehehe

    ReplyDelete
  10. bagi apple.. susah nak sayang.. susah nak cinte.. nak melupekan seseorang yg kite sayang tu pon.. sangat susah..

    ReplyDelete
  11. depend dengan keikhlasan tuk bercinta,..mcm sy ,susah nk jatuh cinta dan lebih suka cinta dalam diam..
    try la..mmg best cinta dlm diam..

    ReplyDelete
  12. depends dear~
    ada sstgh org sgt senang jatuh hati n melupakan...
    ade yg sebaliknya...
    ade jugak yg ssh jatuh hati tp senang lupakan n sblknya~
    tp tue sume bergantung atas kekuatan diri sendiri n sejauh mana ikhlas dgn cinta tue~
    hee~
    yg pasti walau ape pon jd kene tabah hati~

    ReplyDelete
  13. hahaha..memang ika banyak pengalaman kan?kan?heheh

    isu ni ada pro dan kontra..
    pro : kalau dah clash, tak perlu la ingat balik
    kontra : susahnya nak lupakan dia
    pro : masih ada ramai lelaki kat luar sana
    kontra : masih mengharap


    salam singgah..^^,

    ReplyDelete
  14. depend pada orang jugak...
    tak semestinya macam tu...
    ada orang dia mudah nak jatuh cinta tapi sebenarnya dia tipu2 je...
    dia just nak sedapkan hati orang yang memandang je...
    tapi sebenarnya dia masih stick dengan orang yang first dia cinta...
    mungkin...
    OE cuma teka je..
    hehe..
    (n_n)

    ReplyDelete
  15. depend pada orang jugak...
    tak semestinya macam tu...
    ada orang dia mudah nak jatuh cinta tapi sebenarnya dia tipu2 je...
    dia just nak sedapkan hati orang yang memandang je...
    tapi sebenarnya dia masih stick dengan orang yang first dia cinta...
    mungkin...
    OE cuma teka je..
    hehe..
    (n_n)

    ReplyDelete