Monday, April 11, 2011

jumpa ulat sampah dalam nasi ayam

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

eiii, gelinyee.. ni pengalaman ika sendiri, dah lame, tapi tak boleh lupe.. penah tak korang bayangkan tengah syiok syiok korang makan nasi ayam terchenta, dekat ayam tu korang nampak ade benda gerak gerak..OMG! ulat sampahh! sumpah, menyampah ulat sampah.. makan kat luar time ni..

+
macam ulat tarcabut ekor kan?..hehe..ika saje lukis ulat macamni, sape suruh die masuk dalam nasi ayam ika.. hurmm.. *padahal geli nak gugel..haha..

ok, ika teramat geli ngan haiwan ini dan juge adik beradik sepupu sepapat beliau.. cacing pun same. eiyeww.. kalau ika nampak beliau kat mane mane, memang takkan ku jejak ke sane. 

kecik kecik, korang penah makan ubat cacing tak?. ika penah makan ubat cacing, pastu hampir 2 minggu gak tak mengeluarkan output besar.. takut cacing keluar juge.. sepupu, penah keluar cacing dari mulut. kalau terjadi kat saya, er, er, er.... tak nak bayangkan!

kucing penah muntah kat karpet pastu keluar caing, dekat setengah tahun gak la tak pijak situ.

ika penah bela hamster, hamster tu mati. dah berulat. tak perasan. adik ika yang setelkan.

kalau makan buah, adik yang setelkan gak. n benda 1st ika tanye, ade ulat tak?.. kalau takde, baru ika makan.. alaahhaii.. 

buang sampah, memang takkan. kalau ika nak buang pun, ika akan tanye mama, "ma, ade ulat tak?". pastu mama bising, "nanti dah kawen camne?". ika jawab,"sape nak kawen ngan ika, die kena buang sampah setiap hari"

tahap geli ika, sampai tak bole nak dengar name pun. lagi lagi kalau cacing tu berkumpul banyak banyak umpama membuat ahli mesyuarat tingkap. haishh! time entry ni ditaip, banyak kali bulu roma menegak. haiyo0o..

BISIKBISIK; entry panjang sebab terlalu emo. haha

SEKIAN



kalau suke, LIKE saje..

14 comments:

  1. kalau memo, sanggup ta p masak sayor tuh kalau ulat tu belum di buang. ehe. sampai nanges2 memo d buat nyer.

    memo memang seriau sangat dengan si ulat, makin ulat bulu kecik.

    ReplyDelete
  2. tak suke tak suke
    kalo ternampak,, mesty fie rase nak muntah sys T_T

    ReplyDelete
  3. hahah..bunga lau cikip2 ulat leh la..lau banyaoookk..xsanggup laaaaa..

    ReplyDelete
  4. try lah mam2.. ulat baek utk badan lor.. haha XD

    ReplyDelete
  5. huhu..
    xnk bygkn ulat tu kat ayam..
    geli geli..

    ReplyDelete
  6. hehe .comel je ulat ika lukis :DDD

    ReplyDelete
  7. same lah kite! geli ulat...sebab dia kcik pastu cara dia grak tu mggelikan.. >.<

    ReplyDelete
  8. perhhHH !! ulat siap gerak2 larhH..

    ed pn geli ulat n seangktan dgnnya huhu

    ReplyDelete
  9. tipu sangat kalau denagr name pun xleh.. ish ish.. hiperbola ni.. =P

    ReplyDelete
  10. jom g memancing pki umpan cacing..huhu

    ReplyDelete
  11. <-- xske kucing mcm ika xske ulat..erkk..tade kena mengena pun..gugugugu..:O

    ReplyDelete
  12. alahai takkanlah sampai macam tu sekali...
    tak pernah OE tengok ada ulat dalam makanan...
    kalau ada mesti OE seumur hidup boykot kedai tu dan marah2 makcik yang jual tu sebab OE amat2 sensitif bab2 makan nie...
    OE tak adalah geli sangat...
    tapi kadang geli jugak...
    (n_n)

    ReplyDelete