Thursday, March 10, 2011

urghh! kedekutnye kekasihku..

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

penah dengar tak cite orang dapat kapel kedekut?..kalau jimat, takpe lagi. kalau kedekut?.mak aihh..tak sanggoppp..


SITUASI; keluar dating.
GURL; sayangg, jom kite makan?..i lapa la u..
BOY; ehh, takpe takpe.. nanti balik kite makan dekat rumah mak i, k.. mak i dah masak. rugi kalau makan kat lua. tapi, kalau u lapa gak, ni haa, dalam beg i ni ade roti coklat ngan air kosong. i bawak dari rumah. tapi u makan separuh je ok..tinggalkan i lagi separuh. 


SITUASI; keluar dating gak..
BOY; sayangg, bukan ke minggu lepas u baru pakai baju ni. 2 minggu lepas, kite keluar pun u pakai baju ni?. u suke pakai baju ni ke sayangg..
GIRL; ni je satu satunya baju yang i ade sayangg. lagipun, baju ni cantik pe..i suke..
BOY; tapi takkan la setiap kali keluar, u pakai baju ni je?..
GIRL; yelaa, sampai kite kawin nanti..eh, yangg, tadi i sms u, 5 kali kan, habis 25sen. pastu i call u, habis RM1.03.. nanti u bayar balik, k.. nanti u bayar balik RM1.28, jangan kurang, lebih takpe. ingat tau u, jangan lupe.


hehe..yang atas tu situasi boy yang kedekut, yang bawah, girl yang kedekut.. camne ek nak bagi pengajaran untuk orang camni?.. dah kawen, makan pasir la nampaknyee.. lagi parah kalau orang kedekut dapat orang yang boros. kompem si boros keluar berbelanje sorangsorang, tak bawak si kedekut tu.. hee~ biar jimat, jangan kedekut. cerita adalah rekaan semata mata, ok..takde kena mengena dengan ika pun..
camni la boy tu buat bile gurl die mintak.hee~

SEKIAN..

kalau suke, LIKE saje..

39 comments:

  1. mampoih le kalo rupe tu...berkire benor...hehe..sekali sekala boleh je yg gurl nak banje...

    ReplyDelete
  2. ahaha scary mary nya dpt couple camtu. mintak dijauhkan :)

    ReplyDelete
  3. bese dh tu....sykur dh dijaohkan n hope xde dh org mcm tu dtg dekt.. =)

    ReplyDelete
  4. harap2 tak dapat pasangan macam tu.
    :) mintak dijauhkan

    ReplyDelete
  5. jgn la begitu hendaknyer..
    jd hj bakhil nmpaknyer..

    ReplyDelete
  6. hahaha....comelnye gambar budak tu...sangat-sangat mencuit hati

    ReplyDelete
  7. haha..sgt2 annoying lahh boy camni.hrp2 xjumpa..hehe,...
    hai..salam kenal eh!

    ReplyDelete
  8. kedekut ni sikap semula jadi kot...

    ReplyDelete
  9. tanak dapat couple camtu !
    kalo dapat..nak lari jauh2..haha
    kedekut xbertempat.heee

    ReplyDelete
  10. haha~ memacam je si girl2 & boy2

    ReplyDelete
  11. alaaaaaa...ta sanggup lorh dpt pkwe cam tuhh!!! p okay jewp lau leyhh mkn msakan mak dye!! shoo sweet :):)

    ReplyDelete
  12. xpayah di buat coule lau cmtuh.. ahaa.

    ReplyDelete
  13. ececeh ikaa.
    carik pkwe kaye+tak kedekut.
    sng idop nnt.HAHAH

    ReplyDelete
  14. haha , xsggup lah dpt boyfie kdkut mcm tuh :P

    ReplyDelete
  15. sedih dapat pakwe cmni . anyway, follow. entry bez ! ziarah anna pulak ea .

    ReplyDelete
  16. hurr...ta sggup larh klu dpt pasangan mcm tuh..hurr..
    mnyeksakn pasangan btulla..haiyooyo

    ReplyDelete
  17. x payah bercinta la kalo dah kedekut tahap tuttt camtu

    ReplyDelete
  18. baik xyah ade couple camtu.. membeban kan lagi ade.. huu

    ReplyDelete
  19. macam2 ragam..saya de tagged kamu tok join contest,.join taw

    ReplyDelete
  20. untung pakwe berhemah.. bule dok rumah banglo kalu dah kawin nanti

    ReplyDelete
  21. BHAHAA ! tu tahap melampau nk mampos cepat tu!

    ReplyDelete
  22. mak aihhhh! tak beragak kedekut dia. hahhahah. sabo je laaa

    ReplyDelete
  23. Romantis, tapi baju kalau nggak pernah diganti apa nggak bau tuh Ika. Ngerti nggak saya ngomong apa. Bulan depan saya mau ke Malaysia kalo ada waktu saya mampir deh di rumah Ika..... hehehehe

    ReplyDelete
  24. CHA; mlampau tul girl dlm cite ika ni kn?..hee~
    MARSHMALLOW; aminn, aminn..
    FATIN; sykur, alhamdulillah.. :)
    NAS; aminnn,,
    LILY; hj bakhil versi moden ek?..hee~
    CTEA; gamba sumbangan pkcik gugel..
    NAJIHAH; jgn jmp cmni, masak wo0..hyehye, salam kenal juge..
    MISZA; mungkin k0t, tp bole ubah, kn..
    SYAFIQAH; lari laju2 tau..hee~
    MYRA; yeke, bg0s la.. :)
    FATIEN; hee~ ade tau org cmni..
    ANISS; skali skale, ok la..klau slalu?..
    AIN; mne tau bl0m c0uple, baik. dh c0uple, cmtu?..
    EPOLA; hee~ bkn memilih la sayangg..
    COKLADD; ika pn xnk, mlampau tul kdekutnye,,
    ANNA; ika dh folo juge.. ;)
    STORYFROMME; seksa, kn?..
    NURATIKAH; haiyoyooo..hee~
    HAIDZIR; cinta itu buta..sayang pny psal, sangg0pp..
    KR; mnade mmbebankn la, mmeningkan je..
    DEAN; ika pree nnt ika join, k..
    CEMOMOI; wakaka~ unt0ngla..klau dpt d0k sebelah bangl0 je, camne?..
    IFTI; hee~ tau xpe..
    NATHRAH; oh lalingkuu... lap u la..hee~
    MASKOLIS; j0mjom, datang rumah.. :)

    ReplyDelete
  25. HENRY; carik lain?..aiyo0o...hee~

    ReplyDelete
  26. wow, menarik..biar pokai habis lelaki tu..pastu bila clash, lelaki tu tuntut apa yg dia belanjakan..LOL heheh :)

    ReplyDelete
  27. ZACK; hee~ tu la..jht, kn?..hehe

    ReplyDelete
  28. haha.. jenuh la mcm tuh.. kayap2...
    mntk juh la dari yg cen tu kan.. :)

    ReplyDelete
  29. Hahahah kedekut tu perlu tapi jangan la kedekut sangat..tu yang jadi susah kalo rupa cmtu :P

    ReplyDelete
  30. hahahahahah...giler kedekut...dasyattttt....

    ReplyDelete
  31. kalau selalu, almaklum kena break awhh ngan laki cm tuhh.. biar dia tak kawen sampai bile2... he3

    ReplyDelete
  32. ish ish..kalau kapel dah camtu, camne lah dah kawin nnati..adoi..~

    ReplyDelete
  33. GIGI; btul2, ika pn xnk cmtu..
    HANTWO; tau xpe.. ssh, kn..
    ANA; dasat2..hee~
    ANISS; hee, xnk la x kawen..cari la laki yg x brape kdekut..
    LIYANA; hehe..tau xpe..

    ReplyDelete
  34. hehe...
    takkanlah sampai macam tu sekali...
    alahai teruknya...

    OE setakat nie jumpa orang yang ama2 pemurah je...
    apa yang OE nak dan apa yang OE tak nak pun diberi jugak...
    dan sekarang dia pun dah tak ada dengan OE...
    sebab OE yang meninggalkan...
    alahai....

    ReplyDelete
  35. hehe...
    takkanlah sampai macam tu sekali...
    alahai teruknya...

    OE setakat nie jumpa orang yang ama2 pemurah je...
    apa yang OE nak dan apa yang OE tak nak pun diberi jugak...
    dan sekarang dia pun dah tak ada dengan OE...
    sebab OE yang meninggalkan...
    alahai....

    ReplyDelete
  36. OE; ade kot org cmni.ika pn xtau.. ika reka cerite je..hee~ xpela sayangg, mesti ade hikmahnye, k..

    ReplyDelete