Friday, March 4, 2011

seronok ke menipu?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

ceritanya.....
orang A; ko nak tau, aku kerja manager kat syarikat XYZ. alaaa, company yang pertama terbaik kat malaysia tu. aku kesayangan bos tau. barubaru ni, aku dapat laptop, bos aku bagi, sebab aku pekerja contoh.
orang B; ayah aku ade syarikat rakaman weyh, aku selalu lepak ngan artis X tu.. aku pernah berduet ngan m**i. ko tau, artis MK tu pernah mintak kapel ngan aku. aku ade kereta vioss..

hakikatnya.....
orang A; kerja kat company biasa. laptop tu, beli sendiri. sanggup berhabis duit beli laptop mahal mahal, cakap kat orang, bos bagi.
orang B; hanya insan biasa yang mungkin kuat berangan atau kuat menipu yang melampau lampau sampai tak sedar yang penipuan die tu macam tak logik..

masalahnya.....
kita tak pernah tanye pun, ko ade kereta pe?, laptop tu, ko beli ke?. ko kawan ngan artis tu ke?. ko lepak ngan artis tu ke?. ko penah duet ngan artis?. kite tak pernah bukak mulut bertanya pun, tapi si pereka cerita tu yang rela hati bukak mulut bercerita.

ika penah mengalami keadaan camni. tak paham la, kenape perlu menipu?. kenapa nak menipu?.takut takde kawan?. tau tak, kalau menipu, lagi orang tak suke. tipu benda tak logik lak tu.kelakarr.. seronok ke, menipu ni?.ok, mungkin seronok kat alam die je laa..bak kate adik ika, "cakap melambung lambung"..

rasa cam nak tepek kat muke die je perkataan ni.





kalau suke, LIKE saje..

62 comments:

  1. haha..
    mesti org tu ada mental problem tu dik..giler kentang..couple artis tu.,,

    ReplyDelete
  2. hahahah....owg yg mnipu pai thap cmni cme nak tnjok yg dowg 2 bgos jep.....sume nak nmpk cam best...pdahal...............xleyh paki pon.....

    ReplyDelete
  3. takut hilang kawan dan tunjuk gak yg deme ni berharta walapun sengkek...tak mahu ketinggalan dr member2 lain...

    ReplyDelete
  4. ada seorang sahabat yang perangai macam ni..cerita semua nak hebat walaupun dia sendiri tahu yang orang memang tak caya cerita dia...apa bleh buat..suka dengar je..percaya tak mo..haha

    ReplyDelete
  5. NURKASS; teruk sangat menipunyee..
    BBB; ha'a, tu laa..pelik, kn?
    SYADA; ade gak org cmni..
    KIZ; haha..btul2, kadang2 syiok layan dorg cerite..cam bagus sangat.

    ReplyDelete
  6. biase la manusie..tak puas dengan ape yang ade..=)

    ReplyDelete
  7. biase la manusie..tak puas dengan ape yang ade..=)

    ReplyDelete
  8. OJA; tp jgn la sampai menipu kn..

    ReplyDelete
  9. bagi sy la,org camni kan nak tarik perhatian semata-mata tu yg sggup mnipu tnpa fikir pnjang..

    ReplyDelete
  10. MIRA; mungkin gak kot..kesian kan dorng?..cm dax kecik, main tipu2 lakk

    ReplyDelete
  11. huhuhu...masalah besar la org macam nie...

    ReplyDelete
  12. desperate nak fofular~
    bluekk!! benci orang cenggitu!!

    ReplyDelete
  13. itu kene tipu ngan org yang suka menunjuk2 la tu kan..slalu kene..berlagak je lebih, tapi habuk pun takda..skali dh kene ngan org camni smpai mati pun tak percaya dah..

    tapi lagi skit kalo menipu bab hati perasaan ni kan. tak dhm knpa la nak menipu lps dia suh kt percaya dia..

    ape2 pun, biar je la..What goes around, come back around. KARMA..

    ReplyDelete
  14. FIEZAH; ade fiza, ika dh jmp 2 org dh..
    LYNN; mmg mslh..hee~
    MIMI; mmg desperate pn.bajet bagusss...
    RAMA2; mmg, sakit..asal namenye menipu, mmg mnyakitkan hati..
    SYARA; skali dh mnipu, slamenye akn mnipu..

    ReplyDelete
  15. x best mnipu..tp org skrg mnipu tok hidup..:
    nyway slm prknlan yerp...

    ReplyDelete
  16. MULAT; hee..tp menipu sgt ni..
    PUTRI; xde nye tpu sunat..hee

    ReplyDelete
  17. biasa la..org mcm ni hnya dok dalam mimpi dia jek...xde guna nyer..

    ReplyDelete
  18. nak menipu pon pada2 la.tu over sgt tu.ish2.
    xsuka penipu !

    ReplyDelete
  19. kureng kaseh sayang. biarlah dia.. haha

    ReplyDelete
  20. err jaad nyer :P bnci org cm ni

    ReplyDelete
  21. ALONG; kite baka umah die..haha
    ANIQAH; haha, mmg over pun..nyampahh..
    RUBI; kurang akal kot..hee..
    MITSUIE; ika pn benci. sgt2 benci..

    ReplyDelete
  22. ahahaha! teruk orang tu. sian die. mase kecikecik kurang kasih sayang. dah besa jd cm gini. nhahah!

    ReplyDelete
  23. kekadang oang macam nie kire dah jadi pnyakit dalam diri die org... nak dipndang tinggi.. tapi cara menipu...

    ReplyDelete
  24. orang tu dah kena penyakit SBRB ni..penyakit yang paling ramai orang kena..tapi ramai orang tak sedar..

    SBRB-Sombong, Bongkak, Riak, Belagak

    ReplyDelete
  25. penipu yg suke kantoikn diri sndiri..
    hehe

    ReplyDelete
  26. nak tunjukkan diri tuu hebat. biasalah manusia kan? haha

    ReplyDelete
  27. pd pendapat sy la kan.. mmg ada org mcmni kat dunia ni..maybe dia tu ada masalah psycho yg dia tak sedar.maybe ada experience lalu yg buat dia terlalu rendah diri klw org tau dia kerja biasa..
    tp ada jugak org yg mmg suka cakap besar.. pdhal tak sedar dgn cakap besar lagi org tak suka.. mgkin dia rasa bangga klw org tau dia ada kelebihan2 mcmtu. percaya @ tak org mcmni biasanya takut kalah, dlm diri ada hasad dengki tak bole tgk org lain lebih dr dia..

    ReplyDelete
  28. hmmmm, die menipu tu sebab nak jaga ego die

    ReplyDelete
  29. biasa la tu orang sekarang. sentiasa nak tunjuk dia je yang lebih. hik3 :D

    ReplyDelete
  30. RASAU; hee, pe yg mantapp?.
    NURIN; krg ksih syg?..wakaka~
    EZAD; btul2,skali mnipu, nk trus mnipu je..
    AMAN; SBRB?..wa~ pnyakit br ni..igtkn H1N1 je..
    EZY; ps2, dh kant0i, bkn nk t0bat.buat lg..
    EPUL; hee~ klaka kn, org cmni?
    IRA; mental pr0b kot, kn?.
    HAFIZ; mngkin gak kot..

    ReplyDelete
  31. xbest pon menipu...nti mesti rase bersalah...
    nti rase bersalah tu yg wat kite susah hati...

    ReplyDelete
  32. MIMI; kdg2 ade org yg x rase bslh pn..

    ReplyDelete
  33. cm bodo je.. lau tpu lg la org nk jao dr c pnipu cm tu kn.. gebang je kot org cmtu.. ish22.ain xnk jd n kne cmtu..

    ReplyDelete
  34. si penipu tuh na dapat perhatian and na suruh orang lain bangge dgn die. tapi biasenye, penipu selalu kantoi. fatin un ade gak kwn camtu..adoohyai~

    ReplyDelete
  35. kesian kat org yg suka menipu camni. yelah...nak org sanjung2 dia agaknya.

    hubby k.izan pun ada citer lebih camni jgk. tunang kpd opismate dia boleh citer kat org gaji 7-8 ribu. tp apa kes bila beli kete pun pakai nama tunang.

    ReplyDelete
  36. AIN; ain jgn jd cmni, k?..
    FATIEN; mybe la, die nk phatian je..
    IZAN; fuiy0oohh, dasatnye, bak kate adik ika, "ckp melambung lambung"..

    ReplyDelete
  37. susah la kalu cm tu kan...
    mmg saket hati...

    ReplyDelete
  38. hehee.. okie.. sbb lau skali kite tpu org,, brtmbah2 kali nye org akn bls kt kite balek.. n xde gune pn ntuk org yg ske tpu2 ni.. wt tmbh dose, kwn lari, n lm2 nnt kntoi jgk.. xkemane nye pn org yg tpu2 ni ha..

    ReplyDelete
  39. menipu ni sebenarnya menarik perkara buruk lain. macam bila dah start menipu, orang percaya, pastu orang tau kita menipu, apa akan jadi? Orang akan hilang kepercayaan daripada kita.

    ReplyDelete
  40. tika..saya ada tag awak join conest blog paling simple..ni link saya tag awak ye...(^____^)



    http://diyanadena.blogspot.com/2011/03/contest-blog-paling-simple.html

    ReplyDelete
  41. MIMI; org cmtu mmg takkan berubah pnye..
    NASZ; betul2, tp diorg x pk tu sume, ssh, kn?..
    DIYANA; insyaAllah, klau ika pree, ika join k..
    SURI; benci si penipu menipu sy!

    ReplyDelete
  42. semua org pernah menipu..
    sbb menipu itu ramai cakap tipu sunat
    sbb tu ramai yg menipu.

    ReplyDelete
  43. SHARK; tipu sikit2 tu xpe la..ni melampau2 tipunye..

    ReplyDelete
  44. Relaks kawan :) Kalau wanie pun wanie nak tempek perkataan tuu . heee ,

    ReplyDelete
  45. WANIE; hee~ tau xpe wanie..tepek jee...

    ReplyDelete
  46. kakitipu mang kena pukoi. hahaha

    ReplyDelete
  47. menipu? sungguh tak seronok.. lagi2 bila ditipu.. err.. serius tak seronok langsung! sakit hati je.. =.='

    ReplyDelete
  48. NUB; kite bak0 umah die, bak0, bak0..
    SYAHIRAH; mkaceh syahirah, ika dh jenguh blog syahirah juge..
    YANA; btul2, sampai ble nth nk menipu..

    ReplyDelete
  49. biasalah tu...
    benda common dalam dunia ni...
    mesti nak menipu untuk mendapatkan sesuatu...
    kadang tu dia tahu yang menipu tu akan memakan diri dia...
    tapi, nak jugak buat...

    ReplyDelete
  50. OE; biase la 0E, manusia x pnh puas..

    ReplyDelete
  51. fuhhh,,tak suke pnipu ! mencikkkkk !

    ReplyDelete
  52. IR; saba la ni..hehe..
    SOPHIE; xde sape suke penipu.. :)

    ReplyDelete
  53. org cam ni tak boleh tgk org lain lebih dari dia.. huhu

    ReplyDelete