Tuesday, March 8, 2011

hey! cemburu ke?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

cemburu?! hahah.. susah nak control orang yang cemburu ni.. angkat telefon lambat, kena marah. terjeling boy/girl lain pun kena marah. 


SITUASI; nak tengok wayang.
GIRL; sayangg, jom kite tengok wayang. kite tengok cerita hantu kak limah?..
BOY; ha?! buat ape u nak tengok cerita tu. tak bole, tak bole.. i tau la zami ismail tu hensem. sebab tu u nak tengok cerita tu kan?.. cecita, cecita..
GIRL; sayanggg, u ni.. kawankawan i kate cerita tu best. i nak la tengok.
BOY; ok ok, bole, tapi dengan syarat, i yang beratur and i yang beli tiket sebab i tengok kat kaunter semua laki je. i taknak u cakap dengan laki lain, ok?. i tak suka..


SITUASI; nak beli kasut.
GIRL; sayangg, tengok kasut i ni, tali cam dah nak putus la..
BOY; ala, bole pakai lagi kan tu?
GIRL; yela, tapi tak cantik la kalau tali ni dah takde..
BOY; u nak cantik cantik bukan untuk i kan?. untuk laki lain kan?. tengok laki tu, die pandang pandang u, ni yang i marah ni.
GIRL; sayanggg! u ni...
BOY; ok, jom kite g..tapi biar i yang cakap ngan salesman tu. i tak suke u cakap ngan laki lain..


SITUASI; dalam kereta, gurl hangout dengan kawankawan perempuan die.pastu telefon gurl tu bunyi.
GURL; hello sayangg..ye, i dengan kawankawan perempuan i.
BOY; yeke?.jap jap, i buat 3g. I nak tengok betul ke u dengan perempuan je. sebab i dengar suara laki.
GURL; sayangg, tu suara radio laa...


adeyh..bole tahan ke kalau camni setiap hari?. cemburu tak salah, tapi beragak la weyh.. cemburu tanda sayang. tapi kalau cemburu buta, melampauu, kan?.. nasib baik la ika tak pernah mengalami keadaan camni. cerita di atas adalah rekaan semata mata. 


SEKIAN..



kalau suke, LIKE saje..

36 comments:

  1. owh sangat tensi klu cemburu yang amat camtu

    ReplyDelete
  2. unlike bf yang camnie..ish3...terlalu mengongkong...


    sis ditag...

    http://gulagulahati89.blogspot.com/2011/03/ditembak-dengan-soalan.html

    ReplyDelete
  3. gila kentang punya jeles cam tu...tak sanggup...

    ReplyDelete
  4. Aku sesak nafas la kalo macam tu... Haizzzzz..... Minta jauh laa...

    ReplyDelete
  5. zatil follow sini.
    phewww. zatil memang tak suka laki2 camni. belom kawen dah pandai nk jeles tahap kritikal. even dah kawen pon macam sadis je ada laki camni. haha.

    ReplyDelete
  6. tu cemburu buta nmanya ! ish , kalau dapat BF mcm tu ase cm nak sepak2 je .

    ReplyDelete
  7. ni cemcuru tahap gaban dah nih...smpai mcm 2 skali...tak mao jmpa laki mcm ni..huhu

    ReplyDelete
  8. wah..mlebih jeles nee..dgn slesman pn tk bole ckp ker???hohoho..terok2...

    ReplyDelete
  9. mak aiii.. cemburu tahap gaban dh tuh haaa... dgn pelakon yg dh berumo pown nk jeles! hahaahah

    ReplyDelete
  10. INI SERIUS! (wonderpets) haha
    ini bukan jeles dah ni..
    habis sume nk control..

    ReplyDelete
  11. kerana sifat diatas saya pernah putus tunang. sifat paling saya bnci yg ada pada lelaki

    ReplyDelete
  12. hehe..bagus artikel ini, masing-masing harus memahami perasaan antara satu sama lain, baru ada persefahaman yang baik.

    ReplyDelete
  13. huhu. kalau situasi ni pada perempuan pulak ? :)

    ReplyDelete
  14. cemburu ni ada baik dan buruk nya. tapi kalau cemburu yang teruk sampai macam tu,sama jer macam tak percaya dengan satu sama lain kan?

    ReplyDelete
  15. kita bakor je! (komen version hantu kak limah)

    ReplyDelete
  16. adess . . . lau cm ni la . . hdp t'kong2 la . . ika , tol 2 . . nk cmburu ley p msty la ad btasnya . . lau cm ni , ssahla . . kn3 .?

    ReplyDelete
  17. peh. ade ke org macam ni wujud kat dunia ni. tension je. -_-

    ReplyDelete
  18. perghhh....kalo ana kt tmpt girl tu, da lama ana blah...hahaahah...cemburu x tentu pasal..lempang kang!..hhehe :)

    ReplyDelete
  19. ini bukan sayang tapi mengongkong jew lebih :)
    jom baca entry baru saya..

    ReplyDelete
  20. ini bukan sayang tapi mengongkong jew lebih :)
    jom baca entry baru saya..

    ReplyDelete
  21. ada juga boy or gurl yg cm ni..huhu

    ReplyDelete
  22. teruk..teruk..teruk.. {versi upin ipin}

    apa punya bf lah kalo suka tapi tdk trust couple dia orng..!

    cemburu buta tahap kritikal, kalo faz dah lama bagi tamparan wanita ngan bf tu..hahaha,jahatnya..!

    ReplyDelete
  23. menyampah kalau ada bf yg cmburu thap cmtu.. =,=

    ReplyDelete
  24. Salam..haha.campak je ke tepi.

    ReplyDelete
  25. hok aloh... idop bio le dalam realiti

    ReplyDelete
  26. relaks2 suda.. :)

    yang dikejar tak ke mana.,.hehe

    ReplyDelete
  27. oh itu adalah perkara yang betul...
    dulu masa OE couple, ex OE tu siap cakap macam ni dengan OE...
    'syg, nanti kalau saya dapat awak, saya nak letak awak dalam tempat kaca macam patung barbie tu... tak ada siapa boleh sentuh. cuma saya je'

    okey... pentingkan diri..
    but tak naklah OE memburukkan dia... he's a good guy actually..
    cuma OE tak pandai nak hargai...
    (n_n)

    ReplyDelete
  28. hehehe... silap2 dh kawen kena kurung dlm umah

    ReplyDelete
  29. eee..tolonglah..cemburu cam tu mmg xleh la..haha..cam penjara rasanya..

    tapi ada lagi ker cemburu cam tu..

    ReplyDelete
  30. IEB; mmg tension, rase cm nk tumbo0k2 je..hee~
    MYRA; mmg, klau ade butt0n unlike, dh tekan dh..
    WARNA; sape sanggup kan klau cmtu..
    LEEN; sesak nafas jantung sume la..
    MISZA; mmg seksa..
    ZATIL; dh kawen,kne ikat kot..hee~
    AFIFAH; nk sepak?..berani ke..hee~
    SYANA; ika pn xmo..tk0t wo0..
    AQ DAN PUTERAKU; hee~ jgn pelik, ade orang cmni tau..
    SHARMILA; hahha..tu c0ntoh je tau..
    NIER; ssh kan, orang cmni..
    ME; really?..isshh, tk0tnyee..
    HADI; mkaceh..h0pe so.. :)
    FLIPPER; hee~ mmg sengal..
    SYAFIQ; same je, k.. x kire jantina..
    ELLIESER; btul3.. cemburu berpada2 la kan..
    BURN; wakaka~ mane bole tgk kak limah, nnt namoak zami ismail encem.
    AZIMAH; btul.. xnk la kne cmtu, kn?..
    AZEYA; mst ade.. kt dunia, mcm2 prangai ade kn?..
    ANA; hee, brani ke ana nk lempang..
    SILAH; bang0n, bang0n..jgn pitam disini..hee~
    FARHANAH; ni cmburu tak btempat namenye..
    SYAZ; ade sayang..mesti ade punye..
    FATIMAH; hee~ ksian org yg dpt c0uple camni, kn?..
    FAZILA; hee~ tampar tu sambil nyanyi tamparan wanita sekali, k?..hee~
    MIRA; mnyampahh kn?..ika pn same...
    NOVELGURL; wsalam.. campak tepi x best. campak ja0h2 best..
    CEMOMOI; hee~ btul2..
    AZHAN; klau camni pn ssh gak kn..
    OE; hee~ jap2, ika bayangkn OE jd barbie dalam tempat kaca tu..hee~
    GAPURA; hee~ ikat je kt leher..
    BUNGA; mesti ade yunk.. mesti ade..kt dunia, macam2 perangai ade tau.. ;)

    ReplyDelete
  31. susah la kalau macam tu. dia tak percaya kat kita. cinta tu sempurna kalau ade kepercayaan.

    ReplyDelete
  32. SORYFROMME; btul tu yunk.. ssh kn, klau cm2..

    ReplyDelete