Tuesday, March 15, 2011

hantu tsunami pernah kacau ika?..

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

hyehyehye~! ni cerita berdasarkan pengalaman ika sendiri.. tengah sibuk sibuk tsunami ni, ika teringat satu cerita kat asrama ika dulu.

dulu mase tingkatan 5 (2005) , ika tinggal kat asrama sekolah XYZ tu, mase tu kat situ tengah kecoh kecoh budak ramai histeria. ade satu malam tu, ade sorang minah ni, die histeria. cam biase, kitorang tingkatan 5 yang akan handle. bawah ni, dialog kitorang.

KAMI; baik kau keluar, kau kate kau taknak kacau budak ni lagi, kan?.
BUDAK; hihihi~ (die gelak).
KAMI; (salah sorang dari kitorang azan).
BUDAK; arghhh, arghh! (die menjerit).. berhenti, berhenti! siap la korang semua, satu asrama aku kerjakan. (pastu benda tu keluar).

pukul 12, ika tengah makan nasi lemak dengan member. pastu asrama goyang kuat gile.. ika dh pikir, hantu tu punya kerja. pastu ika turun bawah, tengok dorm lain yang tadinye dah tutup lampu bace yassin kuatkuat. dorm yang buat taktau pun ade, member member yang lain sume dah kelam kabut. malam tu semua tido rapat katil. semua dah terbayang hantu tolak hostel tu.

esoknye, bile g sekolah, member yang tak duduk hostel semua tanya kitorang, "korang ade rase gegaran tak malam tadi?". adeyh, rupenye tu gegaran susulan lepas tsunami la..hehehe..
camni la ikut bayangan kitorang.hee~

SEKIAN




kalau suke, LIKE saje..

23 comments:

  1. wow,ika pandai handle orang kena histeria ke?terror la :)

    ika kena review kat blog saya :)

    ReplyDelete
  2. te dia...ika si bomoh penghalau histeria...hebat..hebat...heeee...

    ReplyDelete
  3. STORYFROMME; tak, bukan.. kitorang ramai2..macehh review ika.. macehh sgt2..
    ALONG; hee~ bkn la along..

    ReplyDelete
  4. sebaya rupenye kite..kihkih..
    ceh ingat betul la si hantu kuat nak tolak bangunan asrama kn..

    ReplyDelete
  5. loh.. huhu.. tp saya pun pernah kena. masa tu tengah shopping kt lumut. tetiba bergegar. gila takut.

    ReplyDelete
  6. seru juga ceritanya jadi menghibur, o iya terimakasih sahabat sudah berbagi cerita. salam ukhuwah ya ukhti.

    ReplyDelete
  7. histeria ni selalu jadi kat bdk perempuan...

    ReplyDelete
  8. saye still takut bile berdepan gan kes histeria ni..

    ReplyDelete
  9. fulamak..hantu..tolak bngunan!

    ReplyDelete
  10. beraninya handle org kna histeria.stkat ni pnh sekali bdpn dgn kwan2 yg mcm ni..tp dok jauh2...hope 2 yg ptama n terakhir...
    aminnnn...
    :)

    ReplyDelete
  11. ika berani jugak ye, igtkan hantu betol td :)

    ReplyDelete
  12. haha .
    ape laaa ~
    btw , ni 1st datang sini . hehe

    ReplyDelete
  13. hahhaha,,,title entry gile gempak,,,klako2,,hahah nice blog,,,1st time visit here

    ReplyDelete
  14. suspen.. =p
    xdpt bygkn kalau antu ade yg buat cmtu...U.u

    ReplyDelete
  15. ISZIEY; hehe, kitorg pn igt hantu betull..hee..
    BUNGA; bunga,,bungaa..hahaha..
    UMI; hehe,time tu pemikiran kanakkanak riang lg..hehe..
    EMME; emme~ kitorg pn saspen tau..hee..
    DYA; haa, tu laa.. seram, kan..
    DUNIA; salam ukhwah ya akhi..
    CIKKIRA; hee, suspen je..
    MISZA; ha'a, betulbetull..npe ek?..
    AWEEN; ika berani tapi takut.hee..
    DEAN; haha, hantu bergabung melet0pp!
    HAKEEM; hehe.. ^^
    SUHAIZA; ika tak berani sangat pun..ika penakut tau..
    HENRY; ika tak berani laa..buat buat berani je..hehe..
    WANI; mkaceh sudi datang..
    NANO; macehh, macehh.. :)
    NISA; yepyepp, die bergabung ngan stacy n adam kot..
    MIRA; hee, macehh..
    NASUHA; hee, jgn bygkn.. ika pun takut..
    OE; hee~ pengalaman..

    ReplyDelete