Friday, March 11, 2011

ditinggalkan n meninggalkan

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

ditinggalkan n meninggalkan, pe bezanya?.. sape cakap meninggalkan n ditinggalkan tu takde beza?..

meninggalkan.

  • pastinya anda hepi apabila meninggalkan seseorang yang anda tak suka, anda benci, anda meluat, anda jijik.
  • pastinya anda tinggalkan dia sebab ada bahagia bila tinggalkan dia.
  • pastinya anda puas hati bila meninggalkan dia.
  • pastinya anda gembira, hurey hureyy..
  • pastinya anda gembira melihat kesedihan dia.

ditinggalkan.
  • pastinya dia sedih.
  • rasa terhina.
  • pastinya dia terfikir apa salah silapnya terhadap anda.
  • sakit wo0o..
jelas kan, pe bezanya meninggalkan n ditinggalkan?.. 
SEKIAN

kalau suke, LIKE saje..

23 comments:

  1. ofkos la sedih..yang sbenarnyer...sy xsuka dua2...sbb sy syg kn dy..huhuhuhu...sy xnk tglkn dy...n sy xnk ditinggalkan

    ReplyDelete
  2. yang meninggalkan : seorang yang tak pandai menghargai

    yang ditinggalkan : mangsa kepada seseorang yang tak pandai menghargai :)

    ReplyDelete
  3. kalau tinggalkan sebab terpaksa camna plak?

    ReplyDelete
  4. Orang yang meninggalkan menyakitkan orang yang ditinggalkan..
    Dan orang yang ditinggalkan rasa disakiti oleh orang yang meninggalkannya .

    *Err..paham tak ? hehehe

    ReplyDelete
  5. Dalam dua-dua subjek tersebut, kalau sudah tidak boleh bertolak ansur, jalan penyelesaian biarlah berpisah dengan cara yang baik agar tidak menyakiti hati pasangan masing-masing.

    ReplyDelete
  6. dua2 pn sy pernah...hohohoho. meh bca sal sy da mula kena serang dek anon yg xnak tgglkan link diorg.

    http://mibas.blogspot.com/2011/03/lollalat-da-mula-berbunyi.html

    ReplyDelete
  7. ummm, sakit hati sangat kot
    bila kt kena tinggal..
    tp takpe, mungkin dia akan rasa
    camna kita rasa pasni.. :)

    ReplyDelete
  8. meninggalkan-ditinggalkan = meninggal-peninggalan...hahahaha...leyh x gtu..??

    ReplyDelete
  9. haha.. yee saye setuju setuju...
    sebab saya pernah mengalami perkara yg de kaitan dengan ini semua.. :)

    ReplyDelete
  10. kalau kita ditinggalkan chill aje..^_^ jom jengah entry Cik Miera plak...

    http://lurvelyamiera88.blogspot.com/2011/03/entry-balas-ditinggalkan-n-meninggalkan.html

    ReplyDelete
  11. yg meninggalkan rse best, yg ditinggalkan? oh T___T

    errr. x baik woo jijik kat org...

    ReplyDelete
  12. entri paling ak suke .bagos .:)

    ReplyDelete
  13. btul ,ditinggalakn pedih kut .
    ce kalau tinggalkan org .
    nak pedih apenye .huhu

    ReplyDelete
  14. ASHRAF; klau syg die, jgn la tinggalkan die.. ssh sng same2 ngan die, k..
    STORYFROMME; ade mangse n pemangse lak kn..hee~
    SOLY; yup, berbekas n berkesan.. :(
    UNWANTED; alolo, ciannye..
    SAVETHISBLOG; sbb tpakse, ckp la elok2..bgtau pe slh n sbb pmpuan tu..
    MYRA; ika phm la sayangg..hee..
    HADI; klau 1 blah pihak sakit hati, mesti 1 blah pihak tu suke, kan..
    ROROI; ika dh bace..biase la anon2 tu.. ;)
    HUSNA; hee~ mmg sakit. sgt2 sakitt..
    BBB; waa~ cik BBB, i mish u laa..hee~
    ILYLIN; saba k sayangg,.
    AMIERA; ika dh bace.. macehh sayangg..
    SILAH; hee~ mne kite tau klau org jijik ngn kite, kan..
    ANON; suke ek?..macehh..
    AINNUR; btull sayangg..

    ReplyDelete
  15. thanks jugak singgah bace..so never mind kalau ditinggalkan pun, mybe Tuhan nak bg yang lagi baik dari die..dan kalau kita yg nak tinggalkan fikir betul2x reason knapa nak tinggalkan someone tue..jgn menyesal sudah...^_^

    ReplyDelete
  16. ada juga orang yang meninggalkan rasa sedih dan ditinggalkan rasa sedih...
    huhu...
    orang yang meninggalkan dunia...
    alahai OE nie...

    OE pernah rasa dua2...
    tapi dua2 pun rasa biasa je...
    sungguh tak berperasaan...

    ReplyDelete
  17. hakikatnya orang yang meninggalkan lebih terasa dari orang yang ditinggalkan..

    tak semestinya orang yang emninggalkan akan bahagia dengan apa yang dia buat..

    fara pernah meninggalkan.. reason?? sebab takut dia tinggal aii dulu so better aii chow dulu.. bila aii sebagai insan yang meninggalkan aii akan ada satu rasa penyesalan?? tapi takkan sesekali pergi kembali pada dia sebab demi maruah diri..saper suh tinggalkan kan?? so rasa la sendiri..

    apa apa pun.. kalau kita dan dia berkongsi rasa yangsama bila meninggalkan atau ditinggalkan tetap juga akan rasa sakit..

    but believe me orang yang meninggalkna pasti merasa lebih sakit dari orang yang ditinggalkan sekiranya perginya dia tanpa sebab yang munasabh.. ;p

    ReplyDelete
  18. perkara yang patut difikir dengan baiknya

    ReplyDelete
  19. AMIERA; btul, mngkin tuhan nk bg yg tbaik utk kte, tp bnd ni mlibtkan prasaan kn.. hee~ emo lak tbe2.. pdahal xde kne mngena pn..
    OE; hee~ OE cntik, xpe.. 1 pegi, 10 mari..
    FARAH; waa~ u make me cry.. btul gak tu.. tapi tengok sebab gak kan knp die meninggalkan.. now ika dah tau pe perasaan orang yang meninggalkan. tapi, dalam 10, ika rase maybe sorang je yang rase sakit bile meninggalkan.
    INSPIRATION; bile dh ditinggalkan atau meninggalkan, tak perlu fikir dah kot..

    ReplyDelete
  20. ye ke?? meninggalkan dunia x best pun =P

    ReplyDelete