Monday, March 14, 2011

anda bersama pisau cukur, bahaye?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

hyehyehye~! pisau cukur, bahaya?. bia betul??! yee, betul.. bahaye, tak caye?. jom tengok..

SITUASI; ka ching, ka ching.. (bunyi duit di ujung bulan)..
GIRL; sayangg, nanti gaji u, u bagi kat i ek tiap-tiap bulan?..
BOY; aik, kenapa tiap-tiap bulan lak?..
GIRL; yelaa, kan kite nak kawen, i nak pegi spa, nak g medicure, pedicure, g urut lagi..
BOY; habis tu, duit gaji u, nak buat pe?.
GIRL; gaji i, i nak buat beli handbeg baru, kasut baru, baju baru, bla bla bla...
BOY; duit bagi parents u, camne?..
GIRL; upss, lupe lak.. parents i, pakai duit u la. ok sayangg?. u kan hensem.. sebab tu i sayang u.. ($_$)

SITUASI; klua jalan jalan shopping
BOY; sayangg, u pilih pe u nak, i pun pilih pe i nak. takpe, i belanja u, jangan risau k..
GIRL; tapi u...
BOY; jangan tapi tapi..
GIRL; i takde nak beli pape laa..
BOY; ok, kalau camtu, bia i yang beli. sebab i punya perfume, deodorant, syampu dah abes..
18 minit pastu...
BOY; sayangg, i lupe bawak duit laa. pinjam duit u dulu, bole?
GIRL; pinjam?.. u, masuk kali ni, dah 4 kali u buat i macam ni! tapi tak penah bayar pun..dasar pisau cukur berjename **** !!
BOY; aik, sayangg, mane u tau i pakai jename tu?.
GIRL; u nak beli pisau cukur pun, pakai duit i..

hee~ camne kalau situasi ni jadi kat korang?. patutkah di ikat, sembelih, dipotong, pastu bagi ikan makan?.. memang pro betul pisau cukur sekarang ni.. tak kire laki atau perempuan, pisau cukur pasti ade.. bile kawan kawan tegur, bukan main back up lagi kekasih kesayangan. bile dah putus, baru perasan duit dah beribu riban abes. adeyhh..
cerita adelah rekaan semata mata okeyh.. takde kena mengena dengan sape sape pun,,
camni la laki tu beli, semua barang die lak tu.

SEKIAN


kalau suke, LIKE saje..

18 comments:

  1. hahaha...lau jd kat aku..
    aku biaq je..
    sambil doa dlm hati...
    semuga ko dpt hidayah...
    hahaha..kompem aku tipu..
    aku ase nk sepak je...
    biaq dya sedar

    ReplyDelete
  2. huyoo. selalu dgr prmpuan dpt title ni. klo laki cmni?. erkkk~

    ReplyDelete
  3. hmmm...kalo along senang jek.. "xpa2...ang cukur aku ek.." cukup tempoh bwk g jln2 kt siam, ps tu jual betine tu..hahahaaa..konfem apa yg dilaburkan mndapat pulangan belipat kali ganda...POK CIK KAYOOO!!!.. (~_^)Y

    ReplyDelete
  4. hoho..kalau sy kena cmnie, sy akn rancang strategi untuk mmbalas dendam.. *mood kejam kan? hee..skadar nak bgik pengajran skit untuk si pisau cukur...

    ReplyDelete
  5. Pisau cukur same ngan mate duitan kan ? T____T

    ReplyDelete
  6. tak sume perempuan pisau cukur.ade jugak laki yang pisau cukur.

    ReplyDelete
  7. oppss!ingtkan pisau cukur apa td..haha..skang ni bkn pmpuan je..laki pn ada jd pisau cukur..apa yg pnting kta kena hati2 ngan pisau2 cukur..nice entry.. =)

    ReplyDelete
  8. btul~
    bahaya tau si pisau cukur~
    silap2 duit abes kt x sedar~

    ReplyDelete
  9. betol2x..seyez benci lelaki cam2...dah pinjam kate ade duit nak ganti, tapi haram jadahnye jntn..kalau 5hengget kire halalkan aje tapi kalau 500hengget boleh halalkan ke..??grrr

    ReplyDelete
  10. keh3. same je laki pompuan.kekekke

    ReplyDelete
  11. btol2,, laki pompuan skang nie
    dh xleh caya dah; hehee;

    ReplyDelete
  12. part yg bg ikan makn 2 plg best...
    tp rase2nyer ikan pn takot la ngn owg cm 2...
    heheheheh

    ReplyDelete
  13. itu pisau cukur jenama ape ye?? heee

    ReplyDelete
  14. yg first tu selalu jumpa. yg second tu macam jarang tp kalau ade biar sunat lagi sekali. wakakaka

    ReplyDelete
  15. TEAQARH; sepak laju laju ok..
    DARK; bhaye kn..
    SILAH; hee~ tak senonoh bile laki bertittle tu..
    ALONG; cehhh, jht along ni..hee~
    HUSNA; hee~ kite bako rumah die..
    MYRA; same la syg..
    WANZI; mmg bhye..hee~
    STORYFROMME; ha'a, situasi yg bwh tu, laki yg pisau cukur.
    KHAIRUNNIESA; nice ekk, macehh, macehh..
    KAMARYEAH; ha'a..tau xpe..
    AMIERA; haha, 500 hengget, memang xley terima la..
    JANNAH; hee~ tau xpe.
    HUSNA;so, berhati2, k..
    POOH; haha, ikan pn xnk mkn..
    SOLY; jename tuuutt.. hee~
    NATHRAH; sunat lg sekali?..hee~ sokong! sokong!
    HAQ; hee~

    ReplyDelete