Thursday, March 31, 2011

mr pocong dan dot dot dot..

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

haha. dikale ini, rase kebuntuan ingin memikirkan tajuk entry yang sesuai. ika just nak tunjuk pic pengalaman ika n pengalaman member. tak suruh awak caye, just nak kongsi je... tengok jom..


sape tau, gambar pe kat betis saya ni?


gambar ni mase ika praktikal kat TTDI dulu. tapi stay damansara. 1 hari tu, tengah dok belek belek kaki yang tak berbintat bintat akibat serangan tentera nyamuk yang menyerang tanpa belas kasihan, ternampak sumthing kat betis ni.. rasenye takde la plak ika terlanggar pape sampai jadi lebam camni. misteri damansara. sape tau, bentuk pe lebam tu?.. teka, teka.. nak sedapkan hati,maybe memang ika ade langgar pape kot. tak perasan.


 sungguh sopan beliau melepak disitu.


pic ni, member yang bagi. die kate, dalam kul 2,3 pagi kot. balik melepak, kawan die main hp die sebab nak test power hp baru. main snap, snap.. time nak delete, ternampak la "beliau". betul ke tak? wallahualamm.. pic ni dah di sepia kan untuk bagi lagi jelas. 


ika sendiri, tak penah lagi nampak real. taknakkk! hantu tsunami penah la kacau ika..kenape entry ni di pos di siang hari?. sebab, malam ika tak nampak la keyboard ni.. takleh nak taip. korangg! caye laaa.. hehe


BISIKBISIK; tak berani sebenanye nak buat entry ni.. sebab takut orang kate tipu. ika taknak cakap pape. kesahihannye, wallahualamm.. hanya Allah yang tau.. jangan marah ika ek.. ^^


SEKIAN...

kalau suke, LIKE saje..

Wednesday, March 30, 2011

perlu ke declare kalau nak kapel?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

satu malam yang sunyi, ika menyembang ngan adik. persoalan kitorang, perlu ke declare kalau nak kapel?.. 

adik kate, die nak jadi macam percintaan alam dewasa, takyah declare, paham paham sendiri cukup.. barula best..

ika kate, ika perlu declare. ok, ni just pendapat ika je.. kenape ika kate perlu declare?.. bukannye penting pun declare ke tak, yang penting kasih sayang tu perlu ade. tapi... camne kalau kite just anggap die kawan, tapi die pikir yang bukan bukan.. siap nak mesej 25jam sehari, nak keluar date 8hari seminggu. bile kite sedar die camtu, kite jauhkan diri, tapi die bagaikan lembu terlepas kandang. huhh! padahal, niat kite just nak kawan je..

BOY; u, sampai hati u tinggalkan i, then u g kat boy tu kan.. i susah senang samesame ngan u. tapi u buat i camni.
GIRL; eh, laa.. nape beb?.. u tak suke ke tengok i hepi dengan si A tu?.. u pun tau kan, i memang admire die dari dulu lagi..
BOY; (i pun admire u dari dulu lagi).. cakap dalam hati.

so, bagi ika, penting declare tu.. tak kesah la ngan care camne pun. menjerit kat telinga die ke, dengan bagi hadiah katak sekotak ke, candle light dinner kat mamak ke.. tak kesah. TAPI. pastikan pasangan tu dah bagi jawapan, baru boleh feeling feeling.

BISIKBISIK; hanye pendapat ika je.. nak tau pendapat korang lak, ley?..


SEKIAN

kalau suke, LIKE saje..

Tuesday, March 29, 2011

keganasan terhadap kucing

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

sekarang ni, banyak sangat sangat keganasan kucing. pijak kucing, pukul kucing, campak kucing, yang terbaru, bakar kucing... sedihh sangat tengok.. ye, ika memang pencinta kucing atau lagi tepat, PENYAYANG kucing. 

tapi, ika jumpe lagi 1 keganasan kucing paling terbaruu..

.....

....

...

..

.

senyummm..

.....

....

...

..

.

tak perlu kata apa apa...


.....


....


...


..


.

yang dekat dahi die tu, inai.. ohh, juge merupekan 1 keganasan rumah tangga terhadap kucing.

BISIKBISIK; maaf ye, ika tak bersalahhh.. lariikkkk! hehe..

SEKIAN..




kalau suke, LIKE saje..

Monday, March 28, 2011

kalaula aku seekor doremon..

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

hehehe... ika asyik tanye orang je, kalau korang jadi doremon, pe korang buat, kan.. tak aci la kalau korang je yang boleh merepek kerepek kan..ika pun nak merepek kerepek gak..hehe.. sile tuka kepada mood berangan di awangan sekarang...

kalau ika doremon,ika akan.....
..cipta alat "meter kasih sayang"..
ika nak ade satu meter yang bole tau berape banyak orang tu sayang kite sebab mulut memang senang cakap, "u, i sayang u sangatsangatsangattt, lautan api sanggup i renangi demi kerane u, sayangg".. hakikatnye, ayat tu die cakap kat 4 orang yang lain lain dalam mase 1 hari tu..huhh! 

kalau ika saaaayannnggg sumone tu, meter ni berpusing banyakbanyakbanyaakkk kaliii..orang je taknak sayang ika.. :(

kalau ika doremon, ika akan...
..cipta "biskut lupakan cinta"..
mesti orang yang ramai putus cinta nak cari biskut ni. hurmm.. bile putus cinta, mesti rase sakit hati + rindu + geram + sayang + benci sume ade kan.. kalau makan biskut ni, otomatik semua ilang..

ika perlukan biskut ni sekarang..

kalau ika doremon, ika akan..
..cipta alat "semua orang sayang"..
ika nak family, kawankawan, sayang sayang.. korang, sayang ika tak?.. 

kalau ika doremon, ika akan..
pastikan takde keganasan rumah tangge..

kalau ika doremon, ika akan..
pastikan takde kekejaman kat dunia ni..

kalau ika doremon, ika akan..
pastikan orangorang terdekat ika bahagie, termasuk awak yang tengah bace ni..

kalau, kalau, kalau... hurmm..

SEKIAN..


kalau suke, LIKE saje..

Thursday, March 17, 2011

apabila si dia suka mengongkong..

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

wah~ semalam pecah rekod tak hapdate, tak BW. rindu kawankawan sume.. semalam ika hampir hampir kene tipu oleh agen yang cakap tak serupe bikin, huhh! sampai hati dorang. 

pernah tak korang dapat pasangan yang mengongkong?. haha.. mesti "BEST"! 

SITUASI; cakap kat phone.
BOY; sayangg, i kat keluar dengan mamat ni, nanti pape i bagitau u, k..
GURL; dengan mamat?.. TAK BOLEH! u balik sekarang juge. i tak kire! kan i dah cakap dengan u, kalau nak keluar, dengan i je boleh. U BALIK SEKARANGGG! (jerit kuatkuat sampai pecah skrin tepon)

SITUASI; cakap kat phone.
BOY; sayangg, u nak pegi mane mane, u nak buat pe, u nak makan pe, u nak online nak bukak website pe, u nak tulis status pe kat fb, u nak hapdate pe kat blog, semua u kena bagitau i, k?. sekarang ni, u pegi mandi, makan, pastu nanti i kol lagi, 16 minit dari sekarang.
16 MINIT PASTU...BOY TU CALL, TAPI GIRL TU TAK ANGKAT. BOY TU CALL LAGI BANYAK BANYAK KALI...
BOY; kenape ko tak angkat aku call?
GIRL; sayangg, nape ni.. tadi i borak dengan siti jap, die call tadi..
BOY; ade i suruh u menyembang dengan siti?.ade ke?.. u ingat kan, i kate i tak suke u buat pe yang i tak suruh buat.. kenape degil sangat ni?!


situasi atas, untuk girl yang kongkong. situasi bawah untuk boy yang kongkong. weyh, korang korang, korang ingat, gf/bf korang tu, milik korang yang sah ke?.. sukesuke je nak kongkong anak orang. patutkah orang orang camni di bagi bercinta dengan jalan tar yang kaku je kat situ dan pastinya tak menyakitkan hati?. cerita adalah rekaan semata mata..

SEKIAN




kalau suke, LIKE saje..

Tuesday, March 15, 2011

hantu tsunami pernah kacau ika?..

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

hyehyehye~! ni cerita berdasarkan pengalaman ika sendiri.. tengah sibuk sibuk tsunami ni, ika teringat satu cerita kat asrama ika dulu.

dulu mase tingkatan 5 (2005) , ika tinggal kat asrama sekolah XYZ tu, mase tu kat situ tengah kecoh kecoh budak ramai histeria. ade satu malam tu, ade sorang minah ni, die histeria. cam biase, kitorang tingkatan 5 yang akan handle. bawah ni, dialog kitorang.

KAMI; baik kau keluar, kau kate kau taknak kacau budak ni lagi, kan?.
BUDAK; hihihi~ (die gelak).
KAMI; (salah sorang dari kitorang azan).
BUDAK; arghhh, arghh! (die menjerit).. berhenti, berhenti! siap la korang semua, satu asrama aku kerjakan. (pastu benda tu keluar).

pukul 12, ika tengah makan nasi lemak dengan member. pastu asrama goyang kuat gile.. ika dh pikir, hantu tu punya kerja. pastu ika turun bawah, tengok dorm lain yang tadinye dah tutup lampu bace yassin kuatkuat. dorm yang buat taktau pun ade, member member yang lain sume dah kelam kabut. malam tu semua tido rapat katil. semua dah terbayang hantu tolak hostel tu.

esoknye, bile g sekolah, member yang tak duduk hostel semua tanya kitorang, "korang ade rase gegaran tak malam tadi?". adeyh, rupenye tu gegaran susulan lepas tsunami la..hehehe..
camni la ikut bayangan kitorang.hee~

SEKIAN




kalau suke, LIKE saje..

Monday, March 14, 2011

anda bersama pisau cukur, bahaye?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

hyehyehye~! pisau cukur, bahaya?. bia betul??! yee, betul.. bahaye, tak caye?. jom tengok..

SITUASI; ka ching, ka ching.. (bunyi duit di ujung bulan)..
GIRL; sayangg, nanti gaji u, u bagi kat i ek tiap-tiap bulan?..
BOY; aik, kenapa tiap-tiap bulan lak?..
GIRL; yelaa, kan kite nak kawen, i nak pegi spa, nak g medicure, pedicure, g urut lagi..
BOY; habis tu, duit gaji u, nak buat pe?.
GIRL; gaji i, i nak buat beli handbeg baru, kasut baru, baju baru, bla bla bla...
BOY; duit bagi parents u, camne?..
GIRL; upss, lupe lak.. parents i, pakai duit u la. ok sayangg?. u kan hensem.. sebab tu i sayang u.. ($_$)

SITUASI; klua jalan jalan shopping
BOY; sayangg, u pilih pe u nak, i pun pilih pe i nak. takpe, i belanja u, jangan risau k..
GIRL; tapi u...
BOY; jangan tapi tapi..
GIRL; i takde nak beli pape laa..
BOY; ok, kalau camtu, bia i yang beli. sebab i punya perfume, deodorant, syampu dah abes..
18 minit pastu...
BOY; sayangg, i lupe bawak duit laa. pinjam duit u dulu, bole?
GIRL; pinjam?.. u, masuk kali ni, dah 4 kali u buat i macam ni! tapi tak penah bayar pun..dasar pisau cukur berjename **** !!
BOY; aik, sayangg, mane u tau i pakai jename tu?.
GIRL; u nak beli pisau cukur pun, pakai duit i..

hee~ camne kalau situasi ni jadi kat korang?. patutkah di ikat, sembelih, dipotong, pastu bagi ikan makan?.. memang pro betul pisau cukur sekarang ni.. tak kire laki atau perempuan, pisau cukur pasti ade.. bile kawan kawan tegur, bukan main back up lagi kekasih kesayangan. bile dah putus, baru perasan duit dah beribu riban abes. adeyhh..
cerita adelah rekaan semata mata okeyh.. takde kena mengena dengan sape sape pun,,
camni la laki tu beli, semua barang die lak tu.

SEKIAN


kalau suke, LIKE saje..

Friday, March 11, 2011

ditinggalkan n meninggalkan

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

ditinggalkan n meninggalkan, pe bezanya?.. sape cakap meninggalkan n ditinggalkan tu takde beza?..

meninggalkan.

  • pastinya anda hepi apabila meninggalkan seseorang yang anda tak suka, anda benci, anda meluat, anda jijik.
  • pastinya anda tinggalkan dia sebab ada bahagia bila tinggalkan dia.
  • pastinya anda puas hati bila meninggalkan dia.
  • pastinya anda gembira, hurey hureyy..
  • pastinya anda gembira melihat kesedihan dia.

ditinggalkan.
  • pastinya dia sedih.
  • rasa terhina.
  • pastinya dia terfikir apa salah silapnya terhadap anda.
  • sakit wo0o..
jelas kan, pe bezanya meninggalkan n ditinggalkan?.. 
SEKIAN

kalau suke, LIKE saje..

Thursday, March 10, 2011

urghh! kedekutnye kekasihku..

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

penah dengar tak cite orang dapat kapel kedekut?..kalau jimat, takpe lagi. kalau kedekut?.mak aihh..tak sanggoppp..


SITUASI; keluar dating.
GURL; sayangg, jom kite makan?..i lapa la u..
BOY; ehh, takpe takpe.. nanti balik kite makan dekat rumah mak i, k.. mak i dah masak. rugi kalau makan kat lua. tapi, kalau u lapa gak, ni haa, dalam beg i ni ade roti coklat ngan air kosong. i bawak dari rumah. tapi u makan separuh je ok..tinggalkan i lagi separuh. 


SITUASI; keluar dating gak..
BOY; sayangg, bukan ke minggu lepas u baru pakai baju ni. 2 minggu lepas, kite keluar pun u pakai baju ni?. u suke pakai baju ni ke sayangg..
GIRL; ni je satu satunya baju yang i ade sayangg. lagipun, baju ni cantik pe..i suke..
BOY; tapi takkan la setiap kali keluar, u pakai baju ni je?..
GIRL; yelaa, sampai kite kawin nanti..eh, yangg, tadi i sms u, 5 kali kan, habis 25sen. pastu i call u, habis RM1.03.. nanti u bayar balik, k.. nanti u bayar balik RM1.28, jangan kurang, lebih takpe. ingat tau u, jangan lupe.


hehe..yang atas tu situasi boy yang kedekut, yang bawah, girl yang kedekut.. camne ek nak bagi pengajaran untuk orang camni?.. dah kawen, makan pasir la nampaknyee.. lagi parah kalau orang kedekut dapat orang yang boros. kompem si boros keluar berbelanje sorangsorang, tak bawak si kedekut tu.. hee~ biar jimat, jangan kedekut. cerita adalah rekaan semata mata, ok..takde kena mengena dengan ika pun..
camni la boy tu buat bile gurl die mintak.hee~

SEKIAN..

kalau suke, LIKE saje..

Tuesday, March 8, 2011

hey! cemburu ke?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

cemburu?! hahah.. susah nak control orang yang cemburu ni.. angkat telefon lambat, kena marah. terjeling boy/girl lain pun kena marah. 


SITUASI; nak tengok wayang.
GIRL; sayangg, jom kite tengok wayang. kite tengok cerita hantu kak limah?..
BOY; ha?! buat ape u nak tengok cerita tu. tak bole, tak bole.. i tau la zami ismail tu hensem. sebab tu u nak tengok cerita tu kan?.. cecita, cecita..
GIRL; sayanggg, u ni.. kawankawan i kate cerita tu best. i nak la tengok.
BOY; ok ok, bole, tapi dengan syarat, i yang beratur and i yang beli tiket sebab i tengok kat kaunter semua laki je. i taknak u cakap dengan laki lain, ok?. i tak suka..


SITUASI; nak beli kasut.
GIRL; sayangg, tengok kasut i ni, tali cam dah nak putus la..
BOY; ala, bole pakai lagi kan tu?
GIRL; yela, tapi tak cantik la kalau tali ni dah takde..
BOY; u nak cantik cantik bukan untuk i kan?. untuk laki lain kan?. tengok laki tu, die pandang pandang u, ni yang i marah ni.
GIRL; sayanggg! u ni...
BOY; ok, jom kite g..tapi biar i yang cakap ngan salesman tu. i tak suke u cakap ngan laki lain..


SITUASI; dalam kereta, gurl hangout dengan kawankawan perempuan die.pastu telefon gurl tu bunyi.
GURL; hello sayangg..ye, i dengan kawankawan perempuan i.
BOY; yeke?.jap jap, i buat 3g. I nak tengok betul ke u dengan perempuan je. sebab i dengar suara laki.
GURL; sayangg, tu suara radio laa...


adeyh..bole tahan ke kalau camni setiap hari?. cemburu tak salah, tapi beragak la weyh.. cemburu tanda sayang. tapi kalau cemburu buta, melampauu, kan?.. nasib baik la ika tak pernah mengalami keadaan camni. cerita di atas adalah rekaan semata mata. 


SEKIAN..



kalau suke, LIKE saje..

Friday, March 4, 2011

seronok ke menipu?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

ceritanya.....
orang A; ko nak tau, aku kerja manager kat syarikat XYZ. alaaa, company yang pertama terbaik kat malaysia tu. aku kesayangan bos tau. barubaru ni, aku dapat laptop, bos aku bagi, sebab aku pekerja contoh.
orang B; ayah aku ade syarikat rakaman weyh, aku selalu lepak ngan artis X tu.. aku pernah berduet ngan m**i. ko tau, artis MK tu pernah mintak kapel ngan aku. aku ade kereta vioss..

hakikatnya.....
orang A; kerja kat company biasa. laptop tu, beli sendiri. sanggup berhabis duit beli laptop mahal mahal, cakap kat orang, bos bagi.
orang B; hanya insan biasa yang mungkin kuat berangan atau kuat menipu yang melampau lampau sampai tak sedar yang penipuan die tu macam tak logik..

masalahnya.....
kita tak pernah tanye pun, ko ade kereta pe?, laptop tu, ko beli ke?. ko kawan ngan artis tu ke?. ko lepak ngan artis tu ke?. ko penah duet ngan artis?. kite tak pernah bukak mulut bertanya pun, tapi si pereka cerita tu yang rela hati bukak mulut bercerita.

ika penah mengalami keadaan camni. tak paham la, kenape perlu menipu?. kenapa nak menipu?.takut takde kawan?. tau tak, kalau menipu, lagi orang tak suke. tipu benda tak logik lak tu.kelakarr.. seronok ke, menipu ni?.ok, mungkin seronok kat alam die je laa..bak kate adik ika, "cakap melambung lambung"..

rasa cam nak tepek kat muke die je perkataan ni.





kalau suke, LIKE saje..

Thursday, March 3, 2011

rugi ke kalau tak makan pedas?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

ngeri je bile tengok cili banyakbanyak ni.. ye, ika memang kurang sikit makan pedas ni. rugi ke?. sume kate camtu.. kalau nak bagi ika makan pedas, bagi air setengah jug dulu..hee~ 

tapi, tu dulu. sekarang, dah bole makan pedas sikit sikit.. dulu mase sekolah menengah, mase kat asrama, baru belajar makan pedas, makan nasi lemak ngan sambal. pastu, seminggu cirit birit. melampau, kan?..ayah lak, kuat makan pedas. bole makan cili api buat macam ulam je. adeyhh.. dulu mama kalau masak, mesti buat 2 bahagian. satu untuk kitorang, satu lagi untuk ayah.

sekarang pun, kalau terlampau pedas, memang ika akan sakit perut, pastu menyesal makan pedas. hee~ kalau makan nasi lemak, ika tepikan sambal die.kalau makan pedas sangat pun tak elok, kan?.

kadangkadang ika fikir, camne kalau ika dapat suami yang kuat gile makan pedas?.. err..rugi ke ek kalau tak makan pedas ni?.. rugi ke?. rugi ek?..pe die?..rugi?!!
camni la yang ika rasa bila makan pedas. mulut berapi weyhhh! 

SEKIAN

kalau suke, LIKE saje..

Wednesday, March 2, 2011

sape tolong kemas bilik ika, dapat duit..nak?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

duit bawah tilam, duit bawah bantal, duit dalam poket seluar, duit dimana mana..yahooo0o0oo! aku kaya.. hahahaha (gelak orang kaya).. bole makan mcD value lunch banyak banyak banyaaakkk secara pukal ni..hee~

kan best kalau situasi di atas terjadi kat ika..ngee~ tapi, tu memang tabiat ika pun.. ika suke letak duit merata rata.. bile takde duit, mule la korek sane, korek sini, dengan harapan dapat jumpe berjuta juta hengget.. 

minggu lepas, angkat bantal, "eh, ade RM50, duit bile ni ek?". beberape hr lepas, pakai seluar jeans yang baru basuh, seluk2 poket, "eh, ade RM10 laa"..ok ok, mybe poket seluar ika dah jadi poket doremon kot. suke, suke.. hoyeh hoyeh.. kalau seluk semua poket seluar, ada duit kan beshh..nikmatnye dunia..

ni, jap lagi ika nak kemas bilik dengan harapan dapat jumpa duit yang bermacam macam warna..lagi2 duit yang kaler purple tu.. nak tolong ika tak?.jomm, cepatt.. mane tau terjumpe jongkong emas ke, jumpe US dollar ke..jom jommmm...


tisu kat bilik air ika.jomjommm..tolong ika kemas bilik, nanti korang boleh "tengok" tisu ika ni. tengok je tau..ngee~ ok ok, ika tipu. gambar ni kat bilik air rumah pakcik gugel..

SEKIAN


kalau suke, LIKE saje..

Tuesday, March 1, 2011

MYVILLA?!! pe bende tu?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

penah dengar tak myvilla tu pe?. adakah sejenis kereta myvi keluaran terbaru?. atau sejenis rumah villa?. cepat cepat, tekaa... ok ok, sebenanye, myvilla tu, ice cream vanilla..hahaha..

tadi g teman makcik ika g keluar, dia bawak anak jagaan dia.. ika konon konon nak rasuah budak kecik tu. bawak g mcD dengan pakai baju ala ala saloma (ok ok, ika tipu), tanya die nak aiskrim pe, ni dialog kitorang..

IKA; zikry, nak ice cream pe?..
ZIKRY; ermm, nak ice cream myvilla.
IKA; hah?! ice cream pe tu?.
ZIKRY; myvilla laaa.. yang wane putih putih tu..
IKA; vanilla ke?..
ZIKRY; haa.. yang tu laa..
IKA; adeyh.. saba je laa..

ni la muke budak yang bertanggungjawab melahirkan perkataan myvilla tu..


muka tak bersalah je kan?. hee~

nak tau pe lagi perkataan perkataan pelik yang ika dapat dari kazen, anak jagaan mama, dan semua si kecik yang ade kat sekeliling ika..

popomes; transformers.
jondol; lonjong.
taman; teman.
engko; kalau.
seligi; perigi.

ika lak, mase kecik kecik,
bantan; bantal.

hee~ malu tau.. seronok layan budakbudak kecik ni..

SEKIAN



kalau suke, LIKE saje..