Saturday, February 19, 2011

lego zaman kini

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

hari minggu yang indah, bersama supupu tersayang ngan adik, melayan diorang main lego. ntah pe benda yang kitorang buat. nak kate buat kereta, bukan kereta. nak kate buat lori pun bukan. dulu kecikkecik selalu la main lego ni. kalau mulemule beli, lego tu ade 88 pieces, 2 minggu lepas tu, tinggal la 18 pieces. ntah manemane merate, kalau bole buat makan kan best. kompem takde hilang punye.. hee.. kalau hilang pun, tau la kemane peginye. kompem ke dalam perut. ngee~

kalau dulu, lego just mainan, sekarang ni, lego datang dalam macammacam bentuk. tengok gambar yang ika curik dari  pakcik google ni.

mp3
pendrive
mp4

kamera

kitorang pun berangan la nak buat lego cantikcantik, jom tengok pe yang kitorang dah buat. tadaaaa...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


hee~ cantik tak?. baik korang kate cantik. kalau tak, taknak kawan! agaknya, ape la rupe lego zaman cucu cicit kite nanti?..pikirpikirkan..

SEKIAN

kalau suke, LIKE saje..

4 comments:

  1. macam la zaman skg nie..zaman dlu, xde pun camni hehe

    ReplyDelete
  2. tau tekpe..sangatsangat kreatif kan?

    ReplyDelete
  3. adik2 OE semuanya dah besar panjang... tak ade sorang pun yang otak kreatif untuk main lego ni dulu...
    jadi ibu OE pun tak belilah...
    dulu selalu kitorang palin plastersin je.... hehehe...
    best dapat layan budak2...
    rindu adik OE...(n_n)

    ReplyDelete
  4. OE; tgk la adik2 ika buat tu..ntah pe ghupe ntah..hee~ layankan je..

    ReplyDelete