Monday, February 14, 2011

katakan tidak pada hari valentine.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hari ni, ika nak bebel pasal valentine day. Ika tak penah pun sambut menatang ni, dulu mase dengan Mr. bekas kekasih pun memang tak penah sambut sampai la sekarang ni. Sekarang ramai yang ikutikut trend barat, sambut valentine ni. Pe yang dorang dapat ek?. Ntah laa.. Lagipun, " cinta dan kasih sayang ditunjukkan setiap hari, bukan setahun sekali ". Daripada sambut valentine ni, baik sambut maulidur rasul esok.. Kenapa kita perlu katakan tidak pada hari valentine?.
  • Bukan budaya @ cara kita.
  • Kenapa perlu ikut cara barat?. Kita kan ade care sendiri camne nak hargai orang yang kite sayang.
  • Korang kenal ke St. Valentine tu sape, sampai nak ingat ingat tarikh die mati lak.
  • Pe pekdah yang korang dapat?

Ok la, sampai sini je ika nak bebel. Entry sikit je, tapi cukup jelas kot motif ika. Ingat ye kawankawan, katakan tidak pada rokok valentine. Mungkin ika ade tersalah taip, tersilap kata, mohon maaf k.. Hanya insan biasa yang tak lari dari kesilapan. 

SEKIAN.



kalau suke, LIKE saje..

No comments:

Post a Comment