Monday, February 21, 2011

menang myvi LE pink dekat peraduan gores & menang

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

haa, nak tau?! ika menang gores dan menang, dapat hadiah perodua myvi LE ala ala ladies gitu. cam tau tau je ika suke wane pink kan?. tak sangke lak, rezeki datang bergolek golek, tibetibe ade orang datang umah, suruh gores, ika gores la. sekali.... mak aih, myvi beb.. rezeki rezeki...

dialog di atas adallah rekaan semata mata, takde kena mengena ngan cik rokiah sebelah rumah atau mr. mutusamy belakang rumah. ngee~

tengah kekeringan idea tadi, sedang ika makan nasi berlaukkan telur goreng beserta kicap, ika terdengar suara seseorang memekik mekik memberi salam. tanpa lengah lagi, ika bertanya kepadanya, "ye, nak pe?", setelah die memperkenalkan dirinya, ika berasa cemas lalu memanggil mama dengan penuh kesopanan dan keayuan.
oh, salesman rupanya. ingatkan sape. (sile bace dengan penuh emosi serta sandiwara).

pe kena mengena salesman dengan agen gores dan menang ni?.same je, dua dua datang rumah orang, pusingpusing cerita, sampai kite terpedaya, especially orangorang tua yang duduk kampung, pedalaman.

ika ade 1 pengalaman, dulu ade cine perempuan datang rumah, die bagi gores dan menang, mase tu tak kecoh lagi la pasal gores menang ni penipu. die suruh mama pilih 1 antare 4 kad gores tu, mama pun gores, mama menang kerusi urut yang harga beribu riban gak la.. mase mama borakborak ngan orang tu, adik ika ambik semua kad kad tu, mase tu adik kecik lagi, 4 tahun kot. 

bile die perasan kad gores tu hilang, die gelabah. die kate, "habis la i kena marah dengan bos, kena buang kerja". bile die dah balik, kitorang tanye adik, mane kad tu. bile kitorang gores semua kad tu, semua hadiah yang same daa... ntah pape..korang penah ade pengalaman kena tipu tak?.


SEKIAN

kalau suke, LIKE saje..

3 comments:

  1. hehehe. .tjuk mgelirukan .. sy fkir bley pcya lagi mende2 gitu .. huhu

    ReplyDelete
  2. hehehe. .tjuk mgelirukan .. sy fkir bley pcya lagi mende2 gitu .. huhu

    ReplyDelete
  3. ngee~ saje je buat tajuk camtu.hee~

    ReplyDelete